Folkebladet skrev onsdag om skandalen ved Dyrøy omsorgssenter. Ventilasjonsanlegget stoppet i 2011 og har ikke blitt startet siden.

Bestillingene er gjort

Folkebladet ønsket ordførerens synspunkt på saken.

– Hadde dere ventet 6–7 år om det var ventilasjonsanlegget på kommunehuset som sviktet?

– Det er et hypotetisk spørsmål. Men det jeg kan si er at denne saken har vært oppe politisk i kommunestyret, formannskap og blitt behandlet i arbeidsmiljøutvalg. Politikerne har helt klart bestilt at dette skal komme på plass. Og formannskapet har bevilget ekstra ressurser for å få det på plass. Vi har forventninger om at administrasjonen gjennomfører vedtaket. De nødvendige politiske vedtakene er fattet i denne saken, sier hun.

– Dette holder ikke mål

– Men å la det gå 6–7 år uten at noe skjer?

– Ja, det er lenge. Slikt sett kan det virke som en ryddejobb akkurat nå. Men nå er vi kommet så langt at pengene er bevilget og utstyret er her. Men jeg og andre politikere i Dyrøy har uttalt tidligere at dette ikke holder mål. Nå må det på plass, sier hun.

– Dette er en alvorlig sak både for pasienter og ansatte. Hvor har det sviktet?

– Når Arbeidstilsynet er koblet inn er det alvorlig. Da er det våres plikt å agere. Men det mener jeg vi har gjort med de politiske vedtakene vi har fattet, sier hun.

Tatt opp saken flere ganger

– Har ikke kommunen og politikerne i Dyrøy et selvstendig ansvar for tiltak uavhengig av om Arbeidstilsynet er på saken?

– Jo, men vi som politikere har arenaer, vi har politiske møter der denne saken er tatt opp gjentatte ganger. Vi spør da rådmann om hva som skjer. Det er dette vi politikere har å forholde oss til. Da er det opp til rådmann å følge det opp, sier hun.

Stoppet på grunn av sykdom

Rådmann Tore Uthaug kom inn i jobben i januar.

– Vi satt i gang prosessen etter nyttår. Vi har kjøpt inn aggregat, vi har bestilt entreprenør som har starta arbeidet, men på grunn av sykdom hos entreprenøren før påske stoppet det opp, sier Uthaug.

– Jeg har ikke fått klarlagt hvor lang tid de vil bruke på monteringen, men de starta opp igjen i går, fortsetter han.

Arbeidstilsynet ga kommunen en frist til 21. april med å redegjøre for hva som var gjort i saken. Får de ikke det blir det dagmulkter fra 15. mai.