I 2015 ble det vedtatt sikkerhetsforkrift på tunneler i Norge. Nå i 2018 og i disse dager gjennomføres tilsyn på samtlige tunneler for å kartlegge etterslep, feil og mangler for å kunne opprette en rapport som deretter blir oversendt til Fylkeskommunen. I region Nord er det 116 slike tunneler som skal gjennomgås.

Leder for inspeksjonsteamet som var på Senja mandag, Tore Kongsbakk, bekrefter til Folkebladet at Fylkeskommunen har fått utsatt frist for å rette opp feil og mangler knyttet til sikkerhetsforskriften.

– For å kunne komme opp på det sikkerhetskravet som forskriftene krever, har Fylkeskommunen søkt om å få utsatt fristen til 2025. Det er snakk om fem års utsettelse, da den egentlige fristen var i 2020, sier Kongsbakk.

Det er rom i forskriftene for at fylkene med stor tunnelmasse kan søke om utsettelse. Både Troms og Nordland i region nord har søkt og fått innviglet utsatt frist.

Wenche Sivertsen, sikkerhetskontrollør i region nord og Tore Kongsbakk, leder for inspeksjonsteamet i Statens vegvesen førte mandag tilsyn på oppdrag fra Fylkeskommunen. Foto: Carina Hansen