Gleden stod i taket da Matkroken i Senjahopen mandag ble kåret til årets Coop-butikk i region Nord- og Midt-Norge. En pris de vant for andre år på rad.

– Dette var utrolig artig og stort for oss. Vi gjør jo tydeligvis noe rett og får til å drive i distriktet, tross handelslekkasje til Finnsnes. Så vant vi for andre år på rad, det skulle jo ikke være mulig. Det var nesten uvirkelig, ler innehaver Hege Kristoffersen i telefon til Folkebladet.

Tilgjengelig

Sammen med Anne Lise Larsen driver Kristoffersen butikken ytterst på Senja i Berg kommune, og tror deres måte å yte service med det lille ekstra i, har mye å si for både nominasjon og omsetting.

– Vi kan ikke møte større butikker prismessig da vi ikke har de samme betingelsene og må derfor tjene dette inn på andre måter. Vi yter derfor service på en annen måte med å gjøre oss tilgjengelig utover åpningstiden. Kommer det en båt inn lørdags kveld og vil ha proviant, så åpner vi for de. Vi sier ikke; kom tilbake på mandag. Vi bringer også varer, og slik mener jeg vi må drive her i utkanten, vi må yte det lille ekstra, sier Kristoffersen.

Fjorårets tall viser at Matkroken, Senjahopen omsatte for rundt 15 millioner kroner.

Lokal støtte

Prisen ble feiret med både middag, blomster og diplom mandag kveld, og nå ønsker innehaverene å invitere til festlig lag i butikken, for å takke kundene.

– Vi er heldig, fiskerihavna  gjør at vi har flere båter innom og de lokale båtene fra Aksel Hansen for eksempel, handler alle lokalt hos oss. Det utgjør mye. I tillegg støtter øvrige lokale bedrifter opp og lokalbefolkningen handler her. Vi er veldig takknemlige for alle våre kunde og ansatte, derfor kommer vi til å lage fest i butikken denne fredagen med både brus, kaffe og kake for å gjøre stas på våre kunder. Da er alle velkommen til å feire, sier Kristoffersen.

Med i finalen for prisen var Matkroken Berlevåg, som måtte nøye seg med 2. plassen.