I helga ble rapporten fra rettspsykiaterne sendt politiet og forsvareren.

– Konklusjonen deres er at hun var psykotisk på gjerningstidspunktet og at hun ikke er psykotisk i dag. At hun var psykotisk på gjerningstidspunktet er ikke overraskende i det hele tatt, hun fremsto da som svært syk, sier forsvarer Ulf Hansen til Folkebladet.

– Nå må vi bare vente å se. Nå er det opp til politiet hvordan de vurderer denne situasjonen. Det som er åpenbart i denne konklusjonen er at hun ikke kan straffes, men de har mulighet til å fremme en sak om tvungen psykisk helsevern som følge av denne konklusjonen. Men det blir opp til politiet og statsadvokaten hva de beslutter å gjøre videre, sier han.

– Men i andre lignende saker har det ført til frifinnelse?

– Ja, i en Harstad-sak nylig førte det til frifinnelse fordi retten bedømte vedkommende på domstidspunktet så frisk at det ikke var fare for gjentakelse, sier Hansen.

Venter på politiets beslutning

– Er det sagt noe om fare for gjentakelse i denne rapporten?

– Jeg kan ikke gå inn på enkeltheter i disse vurderingene. Du må høre med politiet hva de vil gjøre, svarer han.

– Kan du si noe om hva du vil prosedere på i saken?

– Nei, det må vi ta ut fra hva politiet bestemmer seg for, sier han.

Hansen forteller at han ikke så langt har snakket med sin klient om rapporten, men har formidlet innholdet i rapporten til kvinnens behandlede lege. Folkebladet hadde kontakt med lensmann Arnold Nilsen mandag. Han ville ikke kommentere saken og viste til politiadvokat Marie Lygre. Men hun var ikke tilgjengelig for kommentarer.