Sist torsdag ble snøskuter forslaget fra Sandra Borch (Sp) tatt opp i komiteen.

Sterke reaksjoner

Borch fremmet representantforslag om å fjerne regelen om at det skal være minst 2,5 kilometer fra brøyta vei til hytta for å kjøre snøskuter. Flere som har kjørt snøskuter i flere tiår til hytta må ta skiene fatt når kommunene følger fylkesmannens innstramminger om å følge forskriftene. Dette har ført til sterke reaksjoner i flere kommuner. Borch ønsker å overføre makta fra fylkesmannen til kommunene i disse sakene. Hun mener kommunen kjenner forholdene best og vet best hvor en kan tillate skuterkjøring til og fra hytta.

Tror på en løsning

Etter komitémøte er de politiske partiene i gang med forhandlinger i saken.

– Vi her satt på plass en fremdriftsplan for saken og den skal behandles i Stortinget før sommeren. Jeg har med vilje skrevet slik at noen dører ikke blir lukket. I denne saken har jeg veldig lyst til å få til et forlik med en fornuftig løsning. Og det føler jeg nå at vi kan få til, sier Saudland til Folkebladet.

Ser behovet i Nord-Norge

– Jeg kan ikke si hva som foregår i komiteen, men mitt standpunkt er å jobbe for å få til en liberalisering av dagens regelverk for å kjøre snøskuter. Jeg ser dette behovet, og da spesielt i Nord-Norge. Jeg er optimist i forhold til at vi skal klare å få til en god løsning, sier han.

Trenger ikke ut på høring

– Kommer denne saken ut på høring?

– Nei, slik situasjonen er nå trenger den ikke det. Men det kommer litt an på det videre arbeidet i komiteen. Kommer det et forslag om en utredning vil den komme ut på høring. Men foreløpig trenger den ikke det. Vi har en løpende dialog om saken, jeg snakka med Sandra Borch senest i dag, sier Saudland.

– Jeg er som sagt optimist, men ingenting er klart før alt er klart, avslutter Saudland.

I vinter har Fylkesmannen i Troms bedt om kopi fra alle dispensasjonsvedtak etter motorferdselsloven i kommunene. Det har ført til flere omgjøringer av vedtak.

Morten Dokka