Gjerder har kommet opp rundt byggeområdet, og fredag var det arbeideskarer igang med motorsag for å fjerne trær og buskevekster der hvor byggearbeidet snart skal ta til.

Rektor Anette Sørensen Rege gleder seg over at spaden nå endelig settes i jorda for et nybygg til Nordborg videregående skole (VGS).

– Vi skal bygge ut et nytt undervisningsbygg med plass til fem nye klasserom, laboratorium og øvrige nødvendige lokaler. Nybygget blir på omlag 800 kvadratmeter, opplyser hun til Folkebladet.

Nybygget, som skal romme to etasjer, skal være i tilknytning til administrasjonsfløya til den videregående skolen. Nybygget skal etter planen være innflyttingsklart i februar til neste år.

Noen runder

Utbyggingsplanene ved Nordborg VGS har vært kjent siden januar i fjor.

– Har det tatt lenger tid å komme igang enn først tenkt?

– Det har det, og mye på grunn av papirarbeid og at prosjektet måtte dimensjoneres til det vi har råd til og sånne ting. Derfor har vi vært nødt til å gå noen runder, men nå har vi landet og er igang, smiler Rege.

Administrasjonsleder Odd Inge Heng gleder seg til å kunne tilby nye og moderne lokaler til Nordborgs videregående elever.

– Vi har lenge gledet oss til å oppgradere bygningsmassen vår, så dette blir veldig bra, sier han.

En god del av byggearbeidet vil foregå samtidig som skolen er i drift. Rektoren opplyser at det i så måte er tatt noen forholdsregler.

– Vi samarbeider med de som skal bygge her, slik at det tas hensyn når det er nødvendig. Vi regner også med at det verste bråket gir seg når grunnarbeidene er på plass, så det kommer nok til å gå veldig greit. Alle her er innstilte på at det kommer til å bli veldig bra når alt står ferdig, og at vi derfor tåler litt støy på veien dit, smiler hun.

Stor investering

– Er dette en stor investering for dere?

– Ja, men vi har landet på et godt prosjekt med god kvalitet, og som er innafor den økonomiske ramma vår kan tåle. Som friskole får vi jo ikke penger fra statlig hold til å investere i bygg, så da gjelder det å spare, å få gaver og å gjøre det beste utav det statstilskuddet vi får, sier rektoren.

Det er Aktør som Bygger AS som har fått oppdraget med å bygge ut Nordborg VGS. Det er prosjektleder Arild Haugan godt fornøyd med.

– Dette er et veldig bra oppdrag, spesielt med tanke på oppstartstidspunktet nå på våren. Det er helt ideelt med tanke på arbeidet som skal foregå nå på sommeren, for grunnarbeid er ofte litt mer problematisk på vinteren, sier Haugan.

Han omtaler oppdraget med å bygge ut nybygget til Nordborg VGS som en grei og «rett fram» jobb, som ikke byr på noen bygningsmessige utfordringer.

– Er dette en stor jobb for dere?

– Det er en alminnelig stor jobb, og egentlig er det en jobbstørrelse — på rundt 20-30 millioner kroner — som vi liker veldig godt.

Dette er faktisk ikke første gangen at Haugan opererer som prosjektleder for ei utbygging hos Nordborg. Faktisk var han allerede tidlig på 80-tallet involvert da bygget som huser kontorene og gymsalen ble bygget ut.

– Det er artig å være tilbake her. Det var den gang en veldig fin opplevelse, og jeg er sikker på at det blir det denne gangen også, smiler Haugan.

Daglig leder i Aktør som Bygger, Espen Haugan, sender for øvrig honnør til Lenvik kommune for en meget effektiv saksbehandling av igangsettingstillatelsen, slik at prosjektet fikk en rask oppstart.

I februar til neste år skal nybygget til Nordborg videregående skole være innflyttingsklart. Foto: Maria Holm Simonsen
Nybygget bygges ut beint sørover i retning fra administrasjonsfløya. Foto: Maria Holm Simonsen