I desember i fjor var det klart at byggevarekjeden Byggmaker Per Strand skiftet eiere og gikk inn i kjeden Montér. På Finnsnes har Roger Pedersen drevet butikken siden 2000, og eide 39,9 prosent av aksjene. I bytte av eiere, solgte Pedersen seg ut.

– Jeg ser veldig lyst på fremtiden og har stor tro på at dette blir kjempebra. Montér er ikke bare en større og sterkere kjede, men noe mer fremoverlent enn byggmaker med egne varemerker og store sentrallager Det betyr kortere leveringstider. Nå skal jeg jobbe for å vedlikeholde og restaurere bygg, kai og øvrig eiendom som fortsatt er i vår eie, sier Pedersen til Folkebladet.

Familien

Dermed har Pedersen inngått en avtale med byggevarekjeden å leie ut lokalene han nå skal investere i.

– Eiendommen og byggene er familie-eid, slik har det alltid vært. Mitt primærmål fremover er å sørge for å vedlikeholde eiendommen og byggene. Det er viktig å tenke på den fremtidige generasjonen, og jeg vil sette dette i stand med tanke på om de vil leie ut eller drive selv en gang i fremtiden, sier Pedersen.

Hemmelig

På spørsmål om hva han fikk i salget av aksjeposten sin, er han noe mer hemmelighetsfull.

– Du kan spørre, men noe svar får du ikke. Ikke annet enn at jeg er fornøyd, hvis ikke hadde jeg ikke solgt, ler Pedersen.

– Kommer du til å investere utover eiendommen og byggene du eier i dag?

– Jeg har ikke lagt noen planer for dette enda, det er nok for tidlig å svare på det. Skulle det dukke opp noe fornuftig i lokalmiljøet alt fra tomter og slikt, så er jeg åpent for det, men det er ikke noe jeg går å tenker på nå. Skal jeg investere må det jo også være lønnsomt, sier Pedersen.

Som før

Han har ingen planer om å ligge på latsiden og fortsetter som daglig leder på butikken.

– For meg blir det ingen forandring i hverdagen. Jeg kom- mer til å kjøre lik som før - knallhardt, avslutter han.

Butikken på vei inn til Finnsnes sentum byttet navn på veggen i februar, men allerede i desember i fjor byttet kjeden eiere. Foto: Carina Hansen
Eiendommen og byggene er fortsatt i Pedersen-familiens eie og flere bygg samt kaia skal i følge Pedersen nå pusses opp. Foto: Carina Hansen