Hva fremtiden bringer for gamle Finnsnes ungdomsskole har vært gjenstand for diskusjon i de politiske fora i Lenvik de siste årene. I mars i fjor la imidlertid Lenvik kommunestyre til grunn at skolen skulle avhendes. Det ble imidlertid bestemt at eiendommen ikke skulle selges før det var gjennomført en detaljreguleringsprosess for området som huser gammelskolen og noen tilgrensende kommunale eiendommer.

Når tar imidlertid rådmann Bjørn Fredriksen og teknisk sjef Geir Fredriksen til orde for å droppe detaljreguleringsprosessen og bare avhende gammelskolen uten at dette er på plass.

Endrede forhold

«Etter rådmannens vurdering er det mest hensiktsmessig og samfunnsøkonomisk riktig hvis den gamle Finnsnes ungdomsskole, samt omlag 9,5 dekar kommunal eiendom rundt, avhendes til private aktører, og at senere detaljregulering overlates til kjøperen», heter det i et saksdokument som legges fram i forbindelse med et møte i Utvalg for miljø og forvaltning (UMF) 26. april.

I saksframlegget argumenteres det med at flere relevante forhold har endret seg siden kommunestyret fattet sitt vedtak i mars i fjor, blant annet at Heimly mottakssenter er lagt ned. Det at kommunestyret har vedtatt at driftsramma innenfor teknisk sektor må reduseres, er en annen relevant faktor det vises til.

«I denne sammenheng er det høyst relevant at kun «oppvarming» av den gamle ungdomsskolen koster omlag 800.000 kroner per år.», opplyses det i saksframlegget.

Fra administrasjonen ser man for seg flere vidt forskjellige regulerings- og utbyggingskonsept på området som skal avhendes. Det vises i den anledning til at sentrumsplanen åpner for både boliger og tjenesteyting her.

Kan bli et hinder

«Aktuelt areal er meget attraktivt på grunn av den sentrale beliggenheten på Finnsnes i nær tilknytning til mange viktige sentrumsfunksjoner. Dette faktumet fører til at utbyggingen kommer til å bli kostnadsintensiv, og framtidig planforslag må nøye avstemmes slik at lønnsomheten for den private aktøren sikres uten å måtte gå akkord med viktige forutsetninger knyttet til Finnsnes ønskede helhetlige utvikling som by i Senja kommune og regionsenter».

Det poengteres derfor at en allerede utarbeidet detaljregulering, som ikke er basert på og sett i sammenheng med et konkret utbyggingsprosjekt, faktisk kan være til hinder og virke kompliserende for mulig privat utbygging.