Onsdag ble den nye butikken til Harila på Finnsnes høytidelig åpnet med snorklipping av avdelingsleder Rune Pettersen. Etterpå vanket det både kake og brus i champagneglass på både kunder og de ansatte.

– Jeg synes det har blitt fantastisk fint her, sier kunde Ragnhild Furustrand Jenssen.

Hun sitter i det nye venterommet som blant annet har fått behagelige stoler, TV på veggen og internett. Men det er ikke bare venterommet som har fått et ansiktsløft.

Ansiktsløft

– Vi har byttet ut alt innvendig. Vi har pusset opp og malt, støyisolert, fått nye lys, nytt tak, og nye kontorer. Gulvet er det eneste som er det samme. Vi har pusset opp hele butikken, og vi synes selv det har blitt fantastisk bra. Vi er skikkelig stolt av den, smiler Pettersen.

Planleggingen startet før jul, og byggeprosessen ble satt i gang i begynnelsen av februar. Pettersen sier de kun har brukt lokale krefter til jobben, og bygget var ferdig rett før påske.

Samme standard

Butikken er fra før av kun 10 år gammel.

– Hovegrunnen til at vi gjør dette nå er at vi har et krav fra Toyota som tilsier at vi skal ha en standard i butikkene våre hvor alle butikkene skal se noenlunde like ut. Vi hadde jo en grei butikk fra før av, men nå har vi fått en fantastisk fin butikk, sier Pettersen.

Konsernleder Glenn Tore Harila sier Toyota har et mål om å ha et felles uttrykk i butikkene sine.

– Derfor er det lurt å ha samme type utforming og at du kjenner deg igjen om du er inne i butikken på Finnsnes eller i Tromsø, eller i Oslo for den saks skyld, sier Harila, og legger til at det også er lagt vekt på at kundene skal få en god følelse når de kommer inn i butikken.

– Kundene skal føle seg velkommen og ivaretatt. Vi har blant annet fått et skikkelig bra venteområdet med både TV og aviser, frukt og mat, tilgang til internett og lademuligheter.

Konsernsjefen er godt fornøyd med resultatet.

– Jeg synes det har blitt helt fantastisk fint her. Det ser virkelig bra ut. Jeg synes de har gjort en kanonbra jobb, sier han.

VENTEOMRÅDE: Venterommet har fått nye, behagelige stoler, TV på veggen og internett. Foto: Susanne Noreng
KAKE: Avdelingsleder Rune Pettersen skjærte opp kake til kundene. Foto: Susanne Noreng