Denne uka ble dørene levert til stasjonen. Det var det siste av de større tingene som skulle på plass i bygget.

– Vi hadde håpet å få bygget ferdig før mai, men det ble litt lang leveringstid på noen dører, dette resulterte til at stasjonen ikke er ferdig før i midten av mai. Men nå er stasjonen snart innflytningsklar, forteller daglig leder i Målselv Eiendom AS, Dan Morten Trulssen til Folkebladet.

250 kvadratmeter

Ambulansestasjonen er på 250 kvadratmeter, garasjen medberegnet, videre vil den inneholde tre soverom, oppholdsrom og kontor. I tillegg er det også tilrettelagt for et undervisningsrom.

– Den totale kostnaden er på 9,5 millioner, og det er jo klart stasjonen har jo fått en helt utrolig fin tomt. Tenk å sitte der på jobb mens man ser kveldssola gå ned i havet. Det er rett og slett en kjempefin plass, sier Trulssen.

Vinteren

Målselv Eiendom AS startet byggingen i slutten av september og har dermed gått gjennom en byggeprosess i den noe uvanlig lange, kalde vinteren som har vært her i nord dette året.

– Alt i alt har det gått veldig fint, det er jo ikke så kaldt på kysten som det har vært enkelte steder i noen perioder. Vannet frøs en gang, men det varte bare noen dager, så det ordnet seg det, sier Trulssen.

Selv om han ikke har hørt om noen åpning enda, har han tro på at stasjonen blir åpnet med både brask og bram.

– Det er som jeg forstår helt vanlig at UNN bruker å organisere noe, så man skal ikke se bort i fra at det denne gangen også blir et opplegg, avslutter han.

Når bygget blir offisielt åpnet er enda ikke klart. Per Christian Johansen ved kommunikasjonsavdelingen på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), sier de håper å kunne være på plass før ferien.

– Det er mye som skal testes både av utstyr og det som hører til i selve bygget. Vi håper å kunne være på plass en gang før ferien som er rundt 1. juli, informerer han.

Utsikten er rett ut i havgapet for de som skal stasjoneres på stasjonen som ligger helt ytterst på Senja. Foto: Carina Hansen
Majestetiske fjell i Ersfjord passer til utformingen av bygget. Foto: Carina Hansen