Kommunen har store planer for Ersfjordstranda:

– Dette er nødvendige tiltak

I Berg kommune er planlegginga og prosjekteringa for et nytt servicebygg med flere toalett og utvidet parkeringsplass godt i gang. Det kan de «takke» turiststrømmen for.

PLANENE: Servicebygget som er tenkt skal ligge ved fotenden til moloen som da blir opprustet. Her skal det være både toalett, kiosk og lagringsmuligheter. Parkering skal utvides og en sti skal plasseres på stranda også for å tilrettelegge for rullestolbrukere.   Foto: Carina Hansen

nyheter

Det har de siste årene bitt en kjent problemstilling. Flere turister - både vinter og sommer, strømmer til Senja og Ersfjordstranda. Det har ført til utfordringer både med toalettfasiliteter, søppel, og overnattingsplasser. Derfor har kommunen i samarbeid med Statens vegvesen og Nasjonal turistvei sett seg nødt til å utvide og komme med nye planer for Ersfjord-området.

– Antallet som bruker Erfjordstranda til overnatting og spesielt med telt har eksplodert, det var vi var ikke forberedt på. Vi hadde tilrettelagt området mer som et dagsutflukt-område. Det vi nå jobber nå med større planer for området og dette er nødvendige tiltak, sier konstituert rådmann i Berg, Wenche Pedersen til Folkebladet.