Barnevernleder: – Ikke bra og langt fra godt nok

Lenvik interkommunale barneverntjenste er verst på tilsynsrapportering på barn i fosterhjem, men samtlige barneverntjenester i Midt-Troms bryter barnevernloven.

Tall: Fra fylkesmannen i Troms viser at Midt-Troms kommunene bryter forskrift og lov innen barnevern.   Foto: Sara Johannessen / Scanpix

nyheter

Med 55 prosent topper Lenvik interkommunale barneverntjeneste lista som viser til manglende rapportering etter tilsynsbesøk hos barn i fosterhjem. Av tjenestens 45 barn er det 25 barn som ikke har fått sine fire lovpålagte besøk, viser ferske tall fra Fylkesmannen i Troms. Tallene er fra siste halvår 2017.

– Vi har utfordringer, det er ingen hemmelighet og hadde vi visst hvordan vi kunne løse utfordringene, hadde vi heller ikke hatt lovbrudd. Vi vet det ikke er bra det vi leverer fra oss, og det er langt fra godt nok, sier barnevernsleder Inger Slettum Olsen til Folkebladet.