Nyhetsdøgnet 17. april 2018

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

PÅGREPET: En 18 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for promillekjøring.  Foto: Stian André Lund

nyheter

Troms

21:05

E8: UP har gjennomført kontroll flere steder langs E8 i kveld. Tre bilførere fikk sine førerkort beslaglagt grunnet for høy hastighet. Høyeste hastighet var 144 km/t i 90-sone. 12 bilførere fikk i tillegg forenklet forelegg for sine fartsovertredelser.

Storsteinnes: En 18 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for promillekjøring. Hun skal ifølge politiet være framstilt for blodprøve og førerkortet er beslaglagt.


Tromsø: Politiet har avholdt trafikkontroll ved Fagereng skole tirsdag morgen. Kontrollen gikk på sikring av barn i bil og politiet kan melde at alle kontrollerte hadde sitt på det rene.

Norge

Hjelmeland: En hytte er totalskadd og en annen hytte har fått materielle skader etter at en brann spredde seg på et hyttefelt på Hjelmeland i Rogaland mandag.

Nødetatene fikk først melding om brannen i den ene hytta klokken 8.14 mandag morgen. Brannvesenet kom etter hvert til stedet, men da var hytta allerede overtent, og de lyktes ikke i å hindre at brannen spredde seg videre til en nabohytte.


Oslo: Den eldste av de to mennene som står tiltalt for parteringsdrapet på Ammerud i 2016, nektet straffskyld da rettssaken startet i Oslo tingrett tirsdag.

28-åringen svarte klart nei på tiltalepunktet om drap, mens den andre drapstiltalte, en 26 år gammel mann, erkjente straffskyld.

Begge erkjente tiltalepunktet som gjelder partering av 35 år gamle Dan Johnny Myhre i april 2016.


Sogndal: En mann i Sogn og Fjordane er dømt til betinget fengsel i 60 dager og en bot på 10.000 kroner for å ha filmet kvinnelige kollegaer i en garderobe på jobb.

Mannen skjulte kamera inne i garderobeskap og satte skapdøren på gløtt. Det ble gjort filmopptak av flere kvinner mens de skiftet klær, skriver  Bergens Tidende.

Mannen forklarte i Sogn og Fjordane tingrett at han hadde gjort opptak rundt 20 ganger. Målet var å få opptak av kollegene da de var lettkledde eller avkledde.

Tingretten slår fast at dette har vært krenkende for kvinnene.