Innehaver Hermod Ludvigsen tok over fluebindebedriften «Krokhuset» på Senja helt tilbake i 2001. Det var da Norges største bedrift med fluebindeutstyr.

Større marked på Sjøvegan

Etter det har han drevet butikk, vært grossist og produsert fluebindeutstyr både i Brøstadbotn og i Sørreisa. Med en god del nye varer i butikken vil han prøve seg i Salangen.

– Årsaken til at jeg flytter til Salangen er et mye større marked. Sørreisa ligger alt for nært Finnsnes. Handelstallene er jo noe helt annet i Salangen. I tillegg er det et stort fokus på fiske i Salangen. Og at Millionfisken arrangeres hvert år er jo ikke akkurat negativt. Jeg har vært på jakt etter lokaler her lenge Beliggenheten på lokalene er jo veldig bra. Og jeg ser jo det er masse folk her, sier han.

Satser på fiskeutstyr

– I starten drev jeg bare med fluebinding, det er fortsatt viktig, men ikke slik som i starten. Nettet har jo overtatt mye av salget av fluebindeutstyr, i tillegg til store kjeder som XXL har tatt knekken på nisjebutikkene. Samtidig har de ikke kompetanse på fiske og fluebinding, sier han.

– Jeg vil satse videre på å selge alt av utstyr til fluefiske og fluebinding, men også elvefiske, haspel, havfiske og isfiske vil bli viktig i butikken, fortsetter han.

Ikke stor konkurrent

– Men samtidig tenker jeg ikke at jeg blir en stor konkurrent til Sport1 butikken på Sjøvegan. Jeg tror heller vi kan utfylle hverandre. Utstyr som ski, sykkel og annet sportsutstyr skal jeg ikke ha. Men jeg kommer til å ha en del rimelige klær til fritidsbruk i butikken. Og selvfølgelig alt av fiskebekledning, sier han.

Selv en ivrig fisker

Selv er han en ihuga sjøørret og laksefisker. Han bruker både flue, makk og sluk.

– Jeg er jo bra kjent i elvene omkring, så noen tips kan jeg nok ha til kundene. Og jeg har jo allerede en del kunder fra Salangen. Jeg tenker også å ha litt demo på utstyr, at jeg arrangerer demo i lag med leverandører på for eksempel fluestenger. Men det får komme siden. Det blir nok ikke i år. Om det er interesse blant folk kan jeg arrangere fluebindekurs også, sier han.

Hermod Ludvigsen har sannsynligvis Norges største lager av «råvarer» til fluebinding. Foto: Morten Dokka