– I dag er det mer mobbing enn det var før, sier Veronje Johansen (12) fra Elvetun skole i Dyrøy kommune.

Medelev Linnea Nikolaisen (14) mener det er èn årsak til at det har endret seg.

– Nettmobbing! Det er det som skjer på nettet som er den store forskjellen fra tidligere, sier hun.

Besøk av mobbeombud

De er enige om at det er viktig å snakke om mobbing, og førstkommende onsdag blir det også tema. Da får Elvetun skole nemlig besøk av mobbeombudet i Troms fylke; Jon Halvdan Lenning.

Mobbeombudet skal på dagtid ha et eget opplegg med elevene fra 5. til 8. klasse ved skolen, i tillegg til å møte personalet i barnehage og på skolen.

Foreldremøte

Troms fylkes mobbeombud mener en interesse i barnas skolemiljø og nettvaner er viktig, og på kvelden inviteres alle som vil til et åpent foreldremøte. Her er temaet hvordan man kan unngå at sitt eget barn blir mobbet, eller mobber andre.

Lenning ble nylig ansatt som mobbeombud i en treårig prosjektstilling i Troms fylke. Lenning kommer fra stillingen som rektor ved Mortensnes barneskole i Tromsø, hvor han har vært rektor i 14 år. Han er utdannet lærer med videreutdanning.

– Jeg har takket ja til stillingen fordi jeg ønsker å påvirke at flere barn og unge får en bedre skolehverdag. Det er kjernen i det for min del. I hele min yrkeskarriere har dette stått i sentrum, og tiltaket med å opprette et eget mobbeombud gjør at man tar ett skritt videre for noen av de mest utsatt i vårt samfunn, sier Jon Halvdan Lenning i en pressemelding fra det kommunale foretaket Nordavind Utvikling.