Med to «retro-band» som tilsammen har den anseelige alderen av 95 år ble dette en kveld som minnet litt om de store dansefestene man tidligere hadde ute på ungdomshusene rundt omkring i Midt-Troms.

Først ut var Marrakesh der Randor Nordnes åpnet som han hadde lovet med Frank Sinatras «Fly me to the Moon». Randor, som har mange Elvis-låter på repertoaret, fikk snart opp stemningen mange hakk, der både godt tilårskomne og den yngre garde danset swing så det nesten røk av dansegulvet.

Etter Marrakesh entret så Ourland scenen, som leverte blant annet Creedence Clearwater Revival, Stones og Procol Harum-låter i løpet av kvelden. De to bandene opptrådte tilsammen fire timer, og spilte en time hver i gangen.

240 «retrogjester» på lørdag

Hugo Nordnes vil for de fleste være kjent som tidligere forretningspartner i utestedet Pinne der Ottos nå igjen har åpnet, og han åpnet dørene til nye Hugos pub 27. januar.

Lokalene som Hugo har inntatt i det gamle TIRB-bygget er på nesten 500 kvadratmeter, noe som gir stor tumleplass for gjestene.

– Vi har blant annet malt en del om etter at jeg overtok, og gått inn på litt mørkere brunt så langt som jeg turte, sier Hugo.

Han fortelller at det sannsynligvis kan tas inn rundt 400 gjester, men at han er veldig forsikrig med å overfylle lokalene.

– Når det blir for trangt mistrives gjestene, og det blir også kø i baren, noe folk heller ikke liker.

Sent lørdag kveld kunne Hugo fortelle at det var 240 gjester som var innom på denne «retrokvelden», og det uten at lokalene var overfylte. Hugo forteller at han med Hugos pub har ønsket å skape en plass der også de voksne trives, ikke bare ungdommen.

– Får gode tilbakemeldinger

– Jeg mener vi har skapt en fin, lun stemning i disse lokalene som faktisk er veldig store, dog uten at man føler at det er for stort. Det er derfor veldig god danseplass, og god plass i baren, og vi har også et rom som du ser lenger inn der folk kan trekke til dersom de vil ha musikken litt på avstand. Puben ligger veldig fint til her ved Finnsnesvatnet, og det åpner for fine arrangementer her sommerstid.

Higo forteller at tilbakemeldingene han får fra gjestene er at trives i lokalene, de liker akustikken, og at det er god plass.

– Utelivstørken er over

Nordnes foteller at han føler at dette med pubdelen begynner å sitte brukbart, og han har nylig fått ansatt kokk .

– Vi har begynt så smått å utarbeide en lunchmeny, pizza og middag som vil komme etterhvert her på dagtid.

Hugo forteller at Finnsnes var uten et eneste utelivstilbud i 7-8 uker ei stund, noe som ser ut til å ha gjort at folk nå strømmer til utestedene.

– Vi ser jo at folk nå går tidligere ut nå, mens hovedmengden av gjester før ikke kom før i 12-tiden. Man har kanskje forstått at vil man ha et slikt tilbud må man sørge for at det har livets rett.

– Folk kommer nå tidligere ut, og det kommer flere enn før. Vi merker også at besøket øker fra Bardufoss, Setermoen, Sørreisa og Senja. Man har oppdaget at det skjer noe nå her på Finnsnes.

Albrigtsen på Ottos

Steinar Albrigtsen hadde med seg sin kone Monika Nordli da han opptrådte i konsertlokalet til Ottos lørdag kveld.

Når man vet at rundt 250 gjester var innom dørene til Hugos pub betyr det at det var skikkelig livlig på utelivsfronten på Finnsnes denne lørdagen. Da Folkebladet var innom Ottos var Steinar Albrigtsen godt i gang med sin opptreden i konsertlokale i kjelleretasjon, mens Leif Jakobsens Band var i ferd med å rigge seg til oppe i hovedlokalet.

Etter at Pinne som oppsto i kjølvannet av gamle Ottos ble nedlagt da Kjell Rydning døde, endte det hele med at Frank Berntzen selv bestemte seg for å blåse liv i gamle Ottos.

– 100

Frank forteller at det er han som eier bygget der Ottos er, og da det ikke dukket opp personer som han vurderte kompetent til å videreføre drift i disse lokalene, bestemte han seg for selv å drive videre under det gamle navnet Ottos. Frank er i dag 49 år, og har drevet i utelivsbransjen på Finnsnes i 25 år. På spørsmålet om han akter å holde på i 25 år til, sier han at da kan likeså godt holde på i til han er 100, og så avslutte med et digert smell. I tillegg til at Berntzen eier bygget der Ottos er, eier han også Senja Hotell.

- Fin stemning her på Ottos

Leif Jakobsen og hans musikere kan nå smykke seg med tittelen Ottos husband, hvilket vil si at de nokså ofte vil opptre her. Leif Jakobsen forteller at bandet opptrådte på scenen i selve hovedlokalet fredag kveld, med 60-70 tilskuere og veldig fin stemning. Leif forteller at han dannet sitt eget band i 2010, og at etter at bandet hadde vært «ute av drift» et par år igjen fikk det på skinner igjen.

– Vi har jo mange norske låter på reportoaret, men drar også inn for eksempel en rekke låter fra Creedence Clearwater Revival. Vi ser jo publikum an, og prøver å legge opp reportoaret etter hvem vi spiller for.

Også Leif Jakobsen mener at utelivet på Finnsnes har bedret seg kraftig.

– Hugos pub og Ottos betyr jo felles at vi etter å ha vært omtrent uten utelivstilbud ei stund plutselig har varierte tilbud, noe for en hver smak. Fos oss musikere betyr det jo også at det blir mer attraktivt å opptre live på Finnsnes.