Nyhetsdøgnet søndag 15. april

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
nyheter

Troms

22.15 - Silsand: Folkebladet har fått flere tips om nødetater som har rykket ut til Silsand i Lenvik søndag kveld.

– Det har vært røykutvikling i en strømstolpe, men brannvesenet har kontroll der, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt til Folkebladet.

Ifølge øyenvitner Folkebladet har vært i kontakt med skal brannvesenet ha forlatt stedet etter kort tid.

16.39 - Tamokdalen: En person ble tatt med av skred men klarte å holde seg oppe på skredet som gikk i Sjufjellet. Stort skred på 300 meter i bredde. Ingen mistanke om at andre er tatt av skredet, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

13.49 - Skibotn: UP har avholdt fartskontroll i 60 sone. Resultatet ble 9 forenklede forelegg og 1 førerkortbeslag.

13.44 - Skibotn: Fartsovertredelse, 89 km/t- i 60 km/t-sonen, mann 43 år anmeldt, førerkort beslag, av UP.

13.30 - Storsteinnes: Melding om en rød personbil som kjørte uaktsomt på Storsteinnes klokken 11.34. Kjøretøyet ble stanset av politiet ved hjelp av spikermatte, to personer ble pågrepet. Det viste seg å være samme personer som var involvert i trafikkuhell meldt klokken 07.00. Ny sak opprettes.

13.06 - Storsteinnes: Trafikkuhell klokken 07.00. Personbil kjørt av vegbanen på rv. 296, to personer i bilen, uskadet, fører, en mann på 20 år, mistenkt for promillekjøring. Sak opprettet og førerkort beslaglagt.

05.52 - Tromsø: Det har løpet av natta vært flere slagsmål i sentrum. En person ble brakt til legevakta av politipatruljen etter å ha blitt slått ned i området ved Aurora kino. Vitner til denne hendelsen bes kontakte politiet for vitneavhør.

04.15 - Tromsø: Fartskontroll UP, skrevet ut 4 forenklede forelegg, høyeste hastighet målt til 67 km/t i 50-sone.

01.51 - Tromsø sentrum: En svart og hvit unghund jogger rundt i sentrum. Sist sett fra Hurtigrutekaia retning Rorbua.

Nordland

09.21 - Bodø: Promillekontroll RV80 ved Bodøelv. 30 kontrollerte, ingen mistenkt for promillekjøring.

04.02 - Bodø: Mann innbragt til arresten fra Sentrumsterminalen. Anmeldes for urinering på offentlig sted og nektet å oppgi personalia til patruljen.

04.00 - Narvik: Vi har vært på vært på privat adresse etter tørrkoking. En person fraktet bort i ambulanse etter å ha pustet inn endel røyk. Rask reaksjon fra nabo var avgjørende for utfallet i denne hendelsen.

02.58 - Bodø: UP har gjennomført fartskontroll i Jernbaneveien. 1 førerkort beslaglagt, 78 km/t i 50 sone.

01.47 - Saltstraumen: Ungdomsfest som var i ferd med å gå over styr. Voksne på stedet som var i ferd med å avslutte festen da politiet kom til stedet.

01.05 - Bodø: En dame (19) anmeldes for å ha benyttet falsk legitimasjon. Forsøkte å komme seg inn på en uteplass med 20 års aldersgrense.

00.39 - Fauske SKS Arena: Mann i slutten av 50-årene bortvist fra festen. Anmeldes for ordensforstyrrelse og for ikke å ha oppgitt personalia.

Finnmark

03.23 - Kirkenes: En beruset mannsperson i slutten av tenårene satt i arrest. Grunnen er at han ikke har etterkommet pålegg gitt til han tidligere på kvelden. Sak opprettes. Vedkommende løslates når han blir edru.

02.18 - Alta: Vanskelig gjest på en bar i Alta bortvist fra stedet av politiet. Gjesten skulle etterkomme pålegg som ble gitt henne.

01.55 - Kirkenes: Ordensforstyrrelse i sentrum. Dørvakter og gjester uenige. Håndgemeng på stedet. Politiet til stedet for å løse opp i konflikten. Gjestene gitt pålegg om å forlate sentrum.

01.43 - Hammerfest: Overstadig beruset person kjørt av politiet til sin oppholdsadresse i Rypefjord.

00.55 - Alta: Trafikkuhell Gakori. En bilist, mann i 30 årene,  har kjørt inn i en tilhenger. Politiet til stedet. Mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Vedkommende tas med til legevakta for blodprøvetaking. Sak opprettes.

00.51 - Kirkenes: Politiet har vært i småbåthavna og løst opp i en fest. Noen deltagere kjørt hjem til bopel. Andre forlot stedet til fots. Mange berusede ungdommer. Festen oppløst.

Norge

06.18 - Norge: Flere personer måtte få hjelp etter båthavari flere steder i landet natt til søndag.

00.49 - Oslo: Venstre-topp Abid Raja mener en «helt meningsløs sak fra ti år tilbake» er så belastende for partiet at partileder Trine Skei Grande nå må forklare seg.

Verden

09.21 - Tyskland: Tysklands president Frank-Walter Steinmeier er urolig for det stadig dårlige forholdet mellom Russland og Vesten og vil ha mer innsats for å reparere forholdet.

08.25 - Montenegro: Tidligere statsminister Milo Djukanovic spås seier i søndagens presidentvalg i Montenegro, med løfter om å føre landet nærmere EU-medlemskap.