Forsvarsministeren: – Kan være en utfordring for sikkerheten

Han har fortsatt ingen svar, men forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier en etablering av Patrias planlagte hangar på Bardufoss flystasjon vil kunne gjøre det utfordrende for Forsvaret å gjennomføre sikkerhetstiltak slik at risikoen kan aksepteres.

UAVKLART: Fortsatt er det uavklart om Storegga får bygge en hangar på Bardufoss flystasjon. Hangaren skal leies ut til Patria som vedlikehold på Forsvarets NH90-helikopter. Foto: Jan Erik Bergstad.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Patria Helicopters har fått det tunge vedlikeholdet på Kystvaktas NH90-helikopter. I den forbindelse ønsker Patria en hanger på rundt 4.000 kvadratmeter i tilknytning til Bardufoss flystasjon. Det er Storegga Entreprenør som skal bygge hangaren og leie den ut til Patria.

Ingen avklaring

Luftforsvarsstaben har vendt tommelen ned for å frigi tomta slik at Storegga kunne sette opp hangaren. Storegga sendte en henvendelse til Forsvarsdepartementet i mai i fjor om kjøp av tomta, og departementet fikk i mars 8. mars i år oversendt en anbefaling fra Forsvaret og Forsvarsbygg i saka.