Nyhetsdøgnet lørdag 14. april

En oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.
nyheter

Troms

18.30 - Sørreisa: Politiet og Statens Naturoppsyn har vært ute på scooterkontroll i området Finnfjord-Vegavatnet. Kun 1 kontrollert og der var alt OK. Lite tegn til ulovlig kjøring meldes det, noe vi er godt fornøyd med, skriver politiet.

17.08 - Nord-Troms: Scooterkontroll ved hjelp av helikopter i samarbeid med Statens Naturoppsyn. 15 anmeldelser: 7 for ulovlig kjøring, 3 for ikke å stanset for kontroll, 3 uten gyldig førerkort, 1 for uregistrert scooter og 1 for ikke å ha skilt påmontert, skriver Troms politidistrikt.

16:43 - Målselv: #FV87 Tamokdalen: 2-3 km fra Øvergård. Melding om snøskred over veien. Ingen indikasjoner på at noen er tatt. Veientreprenør er på vei.

15.14 - Lyngen: UP avholdt laserkontroll. 10 forelegg utstedt grunnet høy hastighet.

12.25 - Harstad sentrum: Promillekontroll, 186 bilførere kontrollert, en kvinnelig bilfører 56 år mistenkt for promillekjøring, sak opprettet og førerkort beslaglagt, skriver Troms politidistrikt.

04.34 -Tromsø: UP patrulje stanset en utenlandsk fører i fartskontroll. Målt til 65 km/t i 40-sone. Vedkommende ble samtidig siktet for promillekjøring og fratatt førerkort. Prøver er sikret, melder Troms politidistrikt.

03.40 - Tromsdalen: Nytt ran på bensinstasjon i Tromsdalen. Politipatruljene var på stedet før gjerningsmannen fikk mulighet til å forlate. Pågrepet. Dette er for øvrig samme person som tidligere i natt ble oppfordret til å melde seg mistenkt for ranet i Nordkjosbotn fredag morgen.

03.08 - Andselv: En mann i 20 årene som tidligere i natt ble bortvist fra sentrum, dukket opp igjen. Anmeldes av patruljen.

00.48 - Tromsø: I forbindelse med væpna ran på bensinstasjon i Nordkjosbotn fredags morgen har politiet fredag kveld pågrepet en person. Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Ytterligere en person er mistenkt i saken, og politiet ber vedkommende melde seg.

Nordland

04.50 - Mo i Rana: Brann i enebolig, nødetatene på tur til stedet.

En liten stund senere meldte politiet i Nordland at det var full fyr i huset, en person kjørt til legetilsyn etter å ha hoppet fra veranda i 2 etasje. Brann driver med slukking.

04.29 - Bodø: Melding om feststøy på en privat adresse. Politiet har vært på stedet og dempet støyen.

03.31 - Bodø: I Sjøgata er det skrevet 7 gebyrer på biler som stod feilparkert.

03.05 - Mosjøen: UP har gjennomført promillekontroll ved Skjervengan. 13 kontrollerte førere, ingen reaksjoner.

01.47 - Tysfjord: Politiet har ikveld hatt en aksjon i forbindelse med søk etter en etterlyst person. Det er ikke gjort noen pågripelser i saken. Politiet kommer ikke til å gi noen ytterlige kommentarer i saken.

Finnmark

09.11 - Hammerfest: Politiet har hatt trafikkkontroll. Har kontrollert 33 førere, ingen reaksjoner, melder politiet i Finnmark.

05.07 - Alta: Politiet stanset en bilist, mann i 20 årene. Vedkommende mistenkt for kjøring i alkohol påvirket tilstand. Tas med til legevakta for blodprøvetaking. Sak opprettes.

02.47 - Mehamn: Dørvakt slått i ansiktet av gjest. Gjesten bortvist fra stedet. Anmeldelse vil bli levert til politiet over helga.

02.45 - Hammerfest: Kranglete mannlig beruset gjest i 20-årene. Politiet til stedet. Gitt pålegg til mannen om å forlate sentrum. Dette ville mannen etterkomme.

01.35 - Vardø: Politiet har gjennomført kontroll på utested. Intet å bemerke. Rolig på stedet.

00.42 - Kautokeino: Politiet har rykket ut til husbråk. Partene har vært fysiske overfor hverandre. Ingen er alvorlig skadd. Politiet har kontroll på stedet. Sak vil bli opprettet.

Norge

08.31 - Sokn: En campingplass i Sokn i Rennesøy kommune i Rogaland måtte evakueres da en brann spredde seg til flere campingvogner. Noen gjester er ennå ikke gjort rede for.

05.55 - Oslo: Turbandagen går lørdag av stabelen i Oslo for niende år på rad.

Verden

06.38 - Syria: USA, Storbritannia og Frankrike har angrepet flere anlegg i Syria som angivelig brukes til oppbevaring og produksjon av kjemiske våpen.