Derfor fikk du høy strømregning i mars

Strømprisen i mars måned var den høyeste mars-prisen siden 2013.

Ishavskraft skriver i en pressemelding at årsaken rett og slett er lite nedbør, noe som førte til at vannkraftproduksjonen var lav.  Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix

nyheter

Ishavskraft skriver i en pressemelding at årsaken rett og slett er lite nedbør, noe som førte til at vannkraftproduksjonen var lav.

– I gjennomsnitt var temperaturen nesten 4 grader lavere enn normalt, og dette førte til at mange kunder brukte mye mer strøm enn normalt, heter det i pressemeldinga.

Det påpekes at det økte forbruket medfører at nettleien også blir høyere enn normalt, noe som igjen gir høyere strømregning. Sammenlignet med mars 2017 steg forbruket med 10 prosent.

– Norge har normalt et overskudd av kraft, men ble faktisk nødt til å importere kraft fra Tyskland for å dekke den økte etterspørselen.

Det ser ikke så mye lysere ut i nær fremtid, skal vi tro Ishavskraft.

– Fremover ser vi at beskjedne nedbørsmengder gjør at vannkraftmagasinene i fjellene fortsetter å tappes. Det betyr at det også for april måned kommer til å være et behov for å importere dyr kraft fra kontinentet og vi venter priser i hele Norge på linje med mars-prisen.