– Denne fisketuren er et samarbeid mellom Vikstranda og Stonglandet skole og er noe vi gjorde noen ganger for en del år siden. Her på Storvatnet har vi det alle tiders og elevene stortrives. Dette er en felles opplevelse for elvene, dette er noe de har gjort sammen og som er noe som bringer dem nærmere hverandre, forteller de entusiastiske lærerne Rosita Nyheim og Vanja Knutsen.

Begge var klar på at dette for de omkring 60 elevene fra Stonglandet og 90 elevene fra Vikstranda var en fin dag ”på jobben”, og takket alle samarbeidspartnerne som har stilt opp, både med mat, aktiviteter og for å borre hull til fisking i vannet.

Første gang

Det var ikke første gangen Nuradin Adinair (9) var på fisketur og forrige gang fikk han hele fem fisker. Han fikk imidlertid ikke napp denne gang og det var litt surt, syntes han.

Viktoria Ryvoll (9) har fisket mye på havet og hun har fått både torsk, sei, uer og kveite.

– Det er artig å fiske, fordi når jeg får fisk kjenner jeg en stor glede over å ha fått til det jeg skulle gjøre, at jeg har gjort noe bra. Og så er fisk god å spise, spesielt når du har fiska den selv. Da jeg var liten var jeg mange ganger med mormor og fiska på vann, men dette er første gangen i år at jeg fisker på vann, kan hun fortelle.

William Hansen (7), Benjamin Olsen (7) og Milo Knutsen (8) fisket i samme hull.

– Jeg har fiska flere ganger før, men har aldri fått fisk, forteller William.

– Det har ikke jeg heller, men jeg tror at jeg skal få fisk i dag. Jeg håper det blir en hai, en liten hai som jeg kan dra opp gjennom dette hullet, forteller Benjamin.

– Jeg er den eneste av oss som har fått fisk, men den datt av før jeg fikk den opp. Nå skal jeg prøve med magot på pilken og se om det går bedre, forteller Milo.

Heldig

Men noen var heldigere. En av de som fikk fisk, var Oskar Johan Johnsen (10). Selv om fangsten ikke var av de største, hadde han i alle fall fått fisk, i motsetning til mange av de andre.

Ridwan Elmi (15), Kafisa Abukar (16) og Riyan Elmi (16) hadde slått seg sammen. Ridwan har fiska en gang før og da fikk hun en fisk, men hun hærtes ikke å ta i den, så hun lot den gå ut igjen. Kafisar har også fiska før, men har aldri fått fisk. Det har derimot Riyan og hun spiste fisken. Hun forteller at hun liker fisk og håper det skal bli en skikkelig fangst her.

Folkebladet traff også en gruppe elever som hadde gitt opp fisket, men som hadde det skikkelig moro sammen likevel.

– Ingen av oss har fått fisk, så vi har gitt opp. Vi står heller i kø for å få kjøre med hundespann. Det var en fin opplevelse, det var det som var artigste med hele turen Men vi har det alle tiders her, her er det mye bedre å være enn på skolen. Her er det ingen bøker og bøker er kjedelige, betror de Folkebladet mens de ler.

Og hundespannkjøring var meget populært. Det var lang kø for å få en tur med et av de to hundespannene.

– Jeg har følelsen av at vi er over gjennomsnittet populære. Håper bare at vi får tatt alle med på en tur, sier hundespannfører Jonny Mikalsen.