Stengt på grunn av gjenstander i veibanen

Ørnfjordtunnelen på Senja er stengt inntil videre.

Isklumper Slik så det ut i Ørnfjordtunnelen torsdag kveld.   Foto: Lill-Grethe Rasmussen

Problemer Isproblematikken i Fjordgårdtunnelen- og Ørnfjordtunnelen har vært et kjent problem lenge, men synes å bare øke på.   Foto: Lill-Grethe Rasmussen

nyheter

Det opplyser Statens Vegvesen på sine nettsider.

Tunnelen er stengt på grunn av gjenstander i veibanen, uten at det opplyses noe nærmere hva dette dreier seg om. Tunnelen ble stengt klokken 01.09 natt til torsdag, og stengninga gjelder inntil videre. Statens Vegvesen opplyser at det skal gjøres en ny vurdering av situasjonen klokken 12.00.

RMT Senja A/S opplyser på Facebook at årsaken til stenginga er matter som er kommet ned fra taket.

Helt avskåret


Her gikk det nesten galt

Folk opplever at isproblematikken i Ørnfjordtunnelen på Senja bare øker på. Langfredag var det bare nummeret før det gikk riktig galt.

Som en følge av tunnelstenginga er bygda Fjordgård helt avskåret. For drosjesjåfør Jorunn Enoksen har det skapt problemer.

– Jeg skulle egentlig kjøre noen turer for Vangsvik i dag, men det måtte jeg selvfølgelig gi fra med — det er surt, sier hun.

Hun synes det er fortvilende at hun og resten av folket i bygda nå står i uvisse om når tunnelen åpner igjen.

– Jeg har ringte til 175, men det virker ikke som de har sett på det engang. Det er visst folk på tur, men jeg vet ikke, sier Enoksen.

Hun forteller at hun ikke er den eneste som er forhindret av tunnelstenginga.

– Jeg har sett flere biler som har måtte snudd og kommet tilbake igjen, og akkurat nå er det fem biler som står i kø og venter. Jeg har også vært og gitt beskjed til de som stod og ventet på bussen, der i hvert fall to stykker skulle til Tromsø i dag.

Frykter at det skal gå galt


– Tenker med gru på hvis jeg hadde blitt truffet

Drosjeeier Jorunn Enoksen i Fjordgård etterlyser fortgang i utbedring av Ørnfjordtunnelen.

Drosjesjåføren har tidligere være ute i Folkebladet og ropt varsku om de katastrofale forholdene i Ørnfjordtunnelen.

– Det er fortvilende. Hadde man enda visst at det skulle skje noe, men det blir vel ikke til annet enn at de kommer og rydder opp i tunnelen og så er vi på an igjen, sier Enoksen.

Ifølge henne øker bare isproblemene på i tunnelen, og hun frykter av den grunn at det skal gå riktig galt.

– Jeg er så oppgitt! Det dannes jo iskanter i tunnelen, som bare blir svartere og svartere når det kommer skitt på dem, og så har vi hele tida is som faller ned. De som brøyter må jo også skrape så ofte i tunnelen at asfalten nærmest er skrapet vekk.

– Hadde nok englevakt


– Hvis en isblokk faller ned på en bil her, har vi en alvorlig situasjon

Aleksander Uteng (Ap) etterlyser utbedringer av Fjordgårdtunnelen- og Ørnfjordtunnelen.

Det er Lill-Grethe Rasmussen som har sendt inn bilder til Folkebladet av isblokka som hadde falt ned i Ørnfjordtunnelen torsdag kveld, altså forut for stenginga.

– Den hadde nok ramla ned like etter at jeg hadde passert. Snakk om tunge isblokker, det var så vidt jeg klarte å komme forbi da jeg skulle tilbake, skriver Rasmussen i en melding til Folkebladet.

Hun er bare glad for at isblokka ikke falt ned og traff bilen hennes.

– Jeg hadde nok englevakt — heldigvis.