Damene kan få sin egen klasse under årets millionfisk-konkurranse.

Flere damer på scenen

– Vi har ikke helt gått igjennom detaljene hvordan vi skal gjøre det, men vi ønsker å i større grad å premiere damene fremover. Jeg regner med at det blir slik at vi hver dag premierer beste dame i konkurransen. Det viser seg jo at menn dominerer scenen da premiene deles ut. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Ellen Lise Woll i hovedkomiteen for Millionfisken.

– Vi ønsker med dette å invitere flere damer til å bli med i fiskekonkurransen. Jeg har ikke tall for det, men en god del er med hvert år, men vi vil ha flere, slår hun fast.

Flere påmeldte enn i fjor

– Hvordan går det med påmeldingene?

– Jeg husker ikke de nøyaktige tallene. Men det jeg vet er at vi ligger i overkant av fjorårstallene på samme tidspunkt. Og i fjor var det bra tall. Så det ser veldig bra ut, vi er absolutt i rute, sier hun.

Millionfisken solgte omkring 1.700 festivalpass i fjor. Inkludert kveldspass dreier det seg om over 2.000. Millionfisken har ikke oversikt over hvor mange av disse som er aktivt med i fiskekonkurransen.

– Har du festivalpass er det jo bare å gå på berga eller i fjæra å fiske i konkurransen. Du behøver heller ikke båt for å være med. Vi har premiert mange fisk som er tatt fra land. Vi skal også gi mulighet til at folk kan leie seg plass i fiskebåt. I år kommer vi til å bruke Nålsund, sier hun.

For dem som ikke bare kommer for å konkurrere kan Millionfisken tilby disse artistene fra scenen i år: «Alfred», Sandra Lyng, CC-Cowboys, The Norwegian Creedence og SILYA and the Sailors