I fjor fikk LHL Målselv 30.000 kroner fra Extrastiftelsen til sitt prosjekt "Fri som fuglen", prosjektet der funksjonshemmede og kronisk syke fra Midt-Troms tas med ut på flyturer. 20 påmeldte fikk være med opp i lufta i fjor høst, og Tor Nymo, leder av LHL Målselv, forteller i en pressemelding at tiltaket slo an.

– Av tilbakemeldingene går det fram at de hadde hatt en stor opplevelse, sier Nymo.

Jakter deltakere

Fortsatt gjenstår 15.000 kroner til bruk i 2018, og i den anledning er LHL Målselv på jakt etter flere deltakere.

– Tilbudet er en unik mulighet til å se vår vakre natur fra lufta og er helt gratis. Funksjonshemmede fra Midt-og Indre Troms kan melde seg på, og det er ingen krav om medlemskap i organisasjoner, opplyser Nymo, som legger til:

– Det flys fortløpende inntil midlene er oppbrukt, så her gjelder det å være snar med å melde seg på.

Det opplyses at det er lav terskel for funksjonshemming, og at tilbudet passer for personer som av fysiske årsaker har vanskelig å komme seg ut i naturen eller til fjells.

– Det vil bli benytta to fly som kan ta fra én til tre passasjerer. Ved behov kan ledsager følge med, heter det i pressemeldinga, hvor det opplyses at målet er å komme igang med flyturer i løpet av mai.

Piloter på dugnad

”Fri som fuglen” er et samarbeidsprosjekt mellom LHL Målselv, FFO og Bardufoss Flyklubb. Nymo skryter av de erfarne pilotene som stiller opp i forbindelse med prosjektet som stiller opp gratis.

– Derfor kan hele tilskuddet gå til drift av flyene og til annonsering, påpeker han.

Dersom noen av midlene ikke blir bruk, må de sendes tilbake til Extrastiftelsen.