Troms

21.43 - Heggelia: Fartskontroll i 50 km/t-sone, ti bilførere ilagt forenklet frelegg av UP for fartsovertredelse, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

11.36: Geir A. Iversen (Sp) har forsøkt å få kommunalminister Monica Mæland (H) til å reversere sammenslåingen av Finnmark og Troms og gjennomføre en folkeavstemning. I Stortinget tirsdag avviste Mæland forslaget blankt, skriver NRK. Les mer her.

Tromsø. 09.22: En av Troms kommunes lastebiler har fått stans og sperrer Ishavsvegen i Tromsø. Lastebilen vil bli fjernet fra stedet straks det er ledig kapasitet til dette, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Tromsø, 09.19: Politiet har avholdt fartskontroll ved Ørneveien i Tromsø etter flere klager om høy fart i området. Det ble utferdiget fire forenklede forelegg hvor høyeste hastighet var 50 kilometer i timen i 30-sonen.

Harstad, 06.20: Stigende tenperaturer ventes frem mot helga, noe som man i Harstad kommune antar kan føre til lokale oversvømmelser. Harstad kommune har derfor gått ut og bedt boligeier om å følge med på snøsmeltinga, og om å melde ifra dersom man ser at sluker langs veiene går tett. Det skriver NRK Troms.

Tromsø, 01.15: Tolv personer har blitt smittet av et ukjent magevirus ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Det skriver iTromsø.

Norge

Oslo, 07.51. Nødetatene er på vei til stedet etter at de fikk melding om at et hus var truffet av steinras i Oslo. De har ikke fått melding om personskader. Det skriver VG.

06.27: Russiske atomubåter langs kysten har økt faren for atomulykker, mener Statens strålevern. Kommunene er bedt om å bestille jodtabletter som kan forhindre kreft, men etter fire måneder har under halvparten gjort det. Det skriver NRK.

05.58: Regjeringen må utrede å fjerne avgiftsfritaket for varesendinger fra utlandet med verdi under 350 kroner, krever KrF. KrFs finanspolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad mener ordninga favoriserer utenlandske arbeidsplasser og bedrifter. Det skriver NRK.

Oslo, 05.40: Oslo byråd holder på å fjerne rundt 2500 parkeringsplasser i Oslo, innføre betaling på 20.000 gratisplasser og strupe trafikken i sentrum. Det skriver VG. Les mer her.

Snertingdalen, 03.40: Totalt er omlag 700 griser evakuert til andre gårdsbruk etter at taket på et grisefjøs raste sammen. Ingen dyr er meldt drept etter nødslaktet, melder politiet i innlandet.

Verden

Sverige, 05.57: En person er pågrepet av politiet og mistenkt for mord etter at en kvinne ble funnet død på en adresse i Åhus i Sverige, opplyser Aftonbladet. Les mer her.

USA, 05.50: President Donald Trump ble rasende da han fikk viteat FBI hadde ransaket og gjort beslag hos hans mangeårige samarbeidspartner og advokat, Michael Cohen. – Vi får se hva som skjer, var Trumps svar på spørsmålet om han vil få spesialetterforsker Robert Mueller sparket. Det skriver TV2. Les mer her.

Colombia, 01.49: AP opplyser at presidenten i Colombia, Juan Manuel Santos, sier at en tidligere FARC-leder er arrestert som et ledd i en etterforskning av narkotikasmuglimg og at de ikke vil nøle med å utlevere ham.