Stokkland (Ap) har trukket seg fra politikken etter at han gikk inn i jobben som omstillingsleder i kommunen.

Godt fornøyd

Ordfører Marit Alvig Espenes (Ap) er godt fornøyd med å få Nygård ved sin side i politikken.

– Ja, nå er det kvinner på topp i Dyrøy. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi har mange dyktige kvinner i kommunestyret. Og jeg synes det er tøft at Trine har tatt på seg denne utfordringen. Totalt sett har vi en forholdsvis liten kvinneandel i kommunestyret, da er det viktig at vi får markert oss ved å ta store oppgaver. Dette tror jeg blir kjempebra. Hun har vært nestleder i Oppvekst- og omsorgsutvalget. Men nå går hun inn som fast medlem i formannskapet og som varaordfører, sier Alvig Espenes.

Spennende å være med

– Ja, jeg tar utfordringen med å bli varaordfører. Jeg var ny i politikken for to og ett halvt år siden. Det er jo en kort periode, men det har vært veldig spennende å være med. Mye er jo nytt for meg, det har derfor også vært lærerikt, sier hun.

– Er det noe som er spesielt interessant for deg i Dyrøy-politikken?

– Jeg er et fagforeningsmenneske, så jeg er for eksempel veldig opptatt av et anstendig arbeidsliv. Det er nok mitt hjertebarn, sier hun.

En tredjedel er kvinner

Lise Nordahl erstatter Stig Stokkland som kommunestyrepolitiker. Med disse endringene er 5 av 15 representanter kvinner i kommunestyret.

– Kvinnfolkene skal styre i toppen av Dyrøy-politikken fremover?

– Ja, det er artig at det er slik og at vi får denne muligheten. Jeg samarbeider godt med Marit så det skal gå bra. Hun er dyktig i jobben, sier Nygård.