Det var ni av beboerne på omsorgssenteret som iførte seg nyhetene av vårens klær for de godt voksne. Med Forsvarets røde løper tiltenkt kongebesøk i nord som underlag, gikk de godt voksne beboerne sine runder, assisterte av initiativtager bak det hele, sykepleier Sissel Klausen.

– Tror mange likte dette

Etter at showet var unnagjort ble det servert kaffe og kaker til alle frammøtte, og det ble blomster både til de som var med på moteshowet, samt til sykepleierne Sissel Klausen og Oksana Jørgensen som begge har vært pådrivere og sørget for at moteshowet ble avviklet.

– Dette var jo kjempeartig, både for oss som var med på dette, og kanskje også for de andre beboerne som fikk se oss i aksjon, sa Torunn Kiil etter at moteshowet var avsluttet i kantina på lørdag. Hun sa at hun tror at dette er noe mange satte pris på, fordi flere av disse er svært sjeldent ute og handler klær.

- Lenge siden

– Det gjelder jo også meg selv, sa Torunn som faktisk ikke klart å huske siste gang hun var på shopping i en klesbutikk. Og Torunn sier at hun faktisk godt kan tenke seg en tur i klesbutikkene etter dette showet, og at det nok også kan bli noen nyinvesteringer på klessiden.

– Selv om man er godt over 80 år så slutter man jo aldri å pynte seg litt, og da er det viktig å også være litt fin i klesveien, ler hun. På lørdag ikledte Torunn og seks andre godt voksne kvinner seg i dameklær for de godt voksne, samt at to herrer også stilte opp med plagg for menn.

Drivkrafta og initiativtakeren

Sissel Klausen regnes som drivkrafta og initiativtakeren til dette moteshowet.

– Hun er nemlig den som den siste tiden har brukt veldig mye av sin egen fritid på å få sydd sammen showet, fra innlån av klær fra butikker på Finnsnes, blomster, mat og servering, og det å få klarert hvem av beboerne som skulle være med på denne forstillingen.

Sissel forteller at Lenvik kommune har vedtatt at sykehjemmene i kommunen skal være et livsgledehjem.

– I det ligger at omsorgssenteret her blir sertifisert som livsgledehjem til høsten. I det ligger at man må oppfylle noen kriterier for å bli godkjent, blant annet må hver beboer ha en individuell aktivitetsplan, hver beboer skal ha besøk av et dyr, totalt er det ni punkter som må oppfylles for hver beboer for at en institusjon skal få status som livsgledehjem.

Startet som en spøk

– Egentlig startet det hele som en spøk ved kveldsmaten. Vi satt da og pratet om hvordan det var på 50-tallet, da mange av disse var ungdommer. Vi snakket om Marilyn Monroe, Elvis, glamourfaktor og mange andre ting som de unge var opptatte av den gang.

Sissel forteller at da var det en som framsatte tanken om hvordan det ville å være i rampelyset bare et lite øyeblikk i ens liv.

– Jeg var nok den som tente på idèen, snakket med faglederen, og da vi la det fram for virksomhetsleder Monika Karlsen begynte ballen å rulle litt før påske.

– Da gikk alt slag i slag, avtale med utlån av klær fra butikkene, og sponsing fra flere for å klare å gjøre det hele til en null-kostnadsgreie.

– Det har vært slitsomt, men utrolig morsomt, sa Sissel Klausen etter showet.

Her viser Frits Seljenes fram en herregenser fra vårens klesnyheter. Foto: Stein Wilhelmsen
Ingeborg Pedersen strålte som ei sol da hun assistert av Sissel Klausen tok sin runde under moteshowet. Foto: Stein Wilhelmsen
Her går Marit Strand Pedersen runden på den røde kongeløperen i kantina, bak følger Sissel Klausen med at hun klarer seg på egen hånd. Foto: Stein Wilhelmsen