Det er Nærings- og fiskeridepartementet som denne uka er på rundreise på Senja for å besøke en rekke bedrifter innen sjømat og reiseliv. Første post på agendaen mandag var et besøk hos Flakstadvåg laks. Det ble imidlertid umulig å få til som planlagt da fylkesvei 243 Flakstadvåg-Sifjordbotn ble rasstengt på morgenkvisten.

Linda Lien i Sjømatklyngen Senja opplyser til Folkebladet at delegasjonen ikke blir sittende skredfaste.

– Vi har stablet om på programmet, slik at det de egentlig skulle hatt etter lunsj i stedet tas før lunsj, sier Lien.

Tok det på sparket

Dermed tar delegasjonen første stopp innom Senja Havfiskesenter på Medby. Senere på dagen går turen videre til Fredd Wilsgård i Torsken.

– Jeg ringte Fredd tidlig i morges, og han skjønte med en gang hvorfor jeg ringte. Han sa seg villig til å ta imot delegasjonen på sparket, smiler Lien.

Selv om det har blitt litt omkalfatring på dagens program, understreker hun at det går greit.

– Rasstengte veier hører med til hverdagen her hos oss, og er egentlig bare noe man må regne med, sier Lien, som likevel ikke legger skjul på at hun skulle ønske at det var et annet departement på Senja-besøk som opplevde rasstengte veier.

Når det gjelder den rasstengte veien skal det gjøres ny vurdering om åpning klokken 12.

Magasuget og gulldassen

Tirsdag skal delegasjonen fra Nærings- og fiskeridepartementet på besøk til Akvafarm AS, og Aksel Hansen AS. Gruppa skal også ta magasuget, gulldassen i Ersfjord og milliondassen på Tungeneset i nærmere øyensyn.

Torsdag og fredag skal en ny delegasjon fra departementet ankomme Senja, denne gangen også med statssekretærene Veronica Pedersen Åsheim og Roy Angelvik med på laget. Torsdag er det NRS Troms AS, Nord Senja Fisk AS, Nergård Senja AS og Nergård Sild AS som får besøk. Siste besøkdag, fredag, går turen til Salmar Farming/Troms Stamfiskstasjon AS og Stella Polaris AS/Marealis AS.