Nord-Norge

19.00 - Senja: Rundt klokken 19 melder RMT Senja at veien mellom Bergsbotn og Straumsbotn nå er åpnet for trafikk igjen etter at det har blitt foretatt snøsprenging.

16.08 - Senja: RMT Senja, som har brøyting på øya, melder på sine Facebook-sider at veien mellom Bergsbotn og Straumsbotn er stengt inntill videre på grunn av nedsprenging av snø.

Tromsø 11.58: UP har gjennomført fartskontroll ved Kongsbakken i sentrum. 14 reaksjoner. Høyeste fart 47 km/t i 30-sone. I tillegg ble en bøtelagt for mobiltelefonbruk.

Tromsø, 07.07: I kjølvannet av at det er blitt frislipp for vannskutere på sjøen foreslår administrasjonen i Tromsø kommune å innføre en fartsbegrensning på åtte knop for båter som er mindre enn 200 meter fra land. Dette for å regulere hastigheten i sårbare områder på land. Det skriver NRK Troms.

Bodø, 03.15: En beruset mann i 20-årene er innbrakt og satt i drukkenskapsarrest. "Var i klammeri med annen mann i forkant og roet seg ikke da politipatrulje kom til stedet", skriver politiet i Nordland på Twitter. Mannen anmeldes for ordensforstyrrelse.

Melbu, 23.58: Politiet har fått melding om brann i et kjøretøy. Ingen personer i kjøretøyet, og brannvesenet har fått slukket brannen. Politiet ar gjort en del undersøkelser på stedet. "Oppretter sak", melder politiet i Nordland.

Norge

Dokka, 06.56: Politiet i Innlandet har fått meldig om en sammenrast fjøs øst for Dokka. Det er meldt om 15 dyr i fjøset og 12-13 av dem skal være kommet ut. Les mer her. Nødetatene har rykket ut til stedet.

Larvik, 06.20: Politiet i Vestfold har fått melding om skadeverk på flere biler i Badeparken. To av bilene har fått knust en rute, og det er stjålet noe verktøy fra den ene bilen. Politiet oppretter sak.

Kristiansand, 06.05: Politiet i Agder har fått flere meldinger vedrørende plakater og bannere med høyreekstreme ytringer og symboler. "Politiet har stanset tre personer og  beslaglagt en del materiell. Saken blir etterforsket og det jobbes med å få fjernet resten av plakatene".

06.05: Erna Solberg kunne som kjent ikke garantere for at Norge når Natos toprosentmål innen 2024. SP-leder Trygve Slagsvold Vedum er skuffet.

- Hvis Solberg ikke mener alvor med toprosentmålet, så er det greit om hun bare kan si det, sa Vedum til Dagbladet.

Bergen, 02.17: Politi og ambulanse er kommet på plass etter et trafikkuhell på Bønes i Bergen. "Politiet har pågrepet to personer som har vært i bilen. Uskadde, men rusa. Bilden viste seg å være stjålet", skriver Vest politidistrikt på Twitter.

00.12: Norwegian er flyselskapet som fikk flest klager i 2017. Det skriver Dagens Næringsliv. Norwegian hadde fire ganger så mange saker mot seg i Transportklagenemnda som SAS.

Verden

Syria, 05.23: En militærflyplass i Homs-provinsen i Syria skal ifølge statlige syriske medier ha blitt rammet av et flyangrep. USA avviser innblanding i angrepet, skriver VG. Les mer her.

Frankrike, 01.20: Syklisten Michael Goolaerts (23) veltet og ble liggende livløs under Paris–Roubaix. Sent søndag kveld døde han, skriver VG. Les mer her.

Kina, 23.33: Kina har startet et pilotprogram der innbyggere rangeres etter hvor gode borgere de er, skriver NRK. Dårlig «sosial kreditt» kan straffes med reiseforbud, tregt nett og utestengelse fra skoler og hoteller. Les mer her.