– Det er litt skummelt, men veldig spennende, sier Ulekleiv.

Hun har jobbet på Joker-butikken i Vangsvik på Senja i flere år. Men aldri som driver.

Engasjert lokalbefolkning

Da dagens eier og driver av butikken, Jostein Edvardsen, bestemte seg for å legge opp, har lokalbefolkningen engasjert seg for å beholde butikken. Tre initiativtakere, deriblant Remy Kristiansen, arrangerte også et folkemøte om saken. Fredag kunne Kristiansen annonsere på en Facebook-gruppe til befolkningen at det blir fortsatt butikk i bygda.

– Det formelle er ikke underskrevet ennå, men vi er blitt enige med Joker om at vi skal ta over butikken ja, bekrefter Gro-Anita Ulekleiv og Robin Korneliussen mandag til Folkebladet.

– Vi vil ikke miste den

Siden papirene ikke er underskrevet, kan de foreløpig ikke si noe om når de vil åpne opp dørene til butikken igjen. Men de gleder seg til å ta fatt, ikke minst for at bygda skal ha en nær butikk å gå til.

– Den dagen butikken dør, blir det ikke så attraktivt å bo i denne bygda lenger. Vi gjør dette for å beholde butikken, vi vil ikke miste den, sier Korneliussen.

Korneliussen sier han vil ta seg av det administrative og kontor-biten av butikken, mens Ulekleiv vil ta seg av den daglige driften.

De vil være med i Merkur-programmet, som er et statlig utviklingsprogram for butikker i distrikts-Norge som tilbyr opplæring, rådgiving og økonomisk støtte.

Endrer butikk-konsept

– Vi vil skifte konsept fra Joker til Nærmat. Med Nærmat står vi mer fritt til å ta inn den mengden varer vi ønsker selv, sier Korneliussen.

Han forteller at både han og Ulekleiv denne uken skal på kurs for å sette seg mest mulig inn i butikkdrift.

– Vi håper bygda setter pris på at vi gjør dette og støtter opp om oss, sier Korneliussen.

– Ja, det er godt å ha bygda med seg. Dette avhenger av at vi får støtte fra dem, sier Ulekleiv.

BLIR NÆRMAT: Joker-butikken i Vangsvik blir nå til Nærmat. Foto: Petter Egge Foto: Petter Egge