Det er bobestyrer for konkursboet til Molkom AS, advokat Kjartan Wiik som har sendt kommunen en forespørsel om å overta eierskapet til moloen. Men Wiik oppfordrer også andre interessenter til å ta kontakt.

– Særdeles viktig

Selskapet Molkom AS er tidligere Millionfisken Eiendom AS. Da selskapet meldte oppbud ble det oppgitt en gjeld på over fem millioner kroner.

– Jeg måtte jo finne ut av hvordan jeg skulle gjøre dette. Min tilnærming var å snakke med de jeg tenkte hadde kontakter og ideer om eventuelle kjøpere/utviklere. Jeg har også snakket med Forte Narvik. I tillegg til kommunen har jeg hatt kontakt med Salangen næringsforening og Astafjord Utvikling. Jeg ser jo at utviklingen av denne moloen og båthavn er særdeles viktig for Sjøvegan. Den ligger jo veldig sentralt til, sier Wiik til Folkebladet.

Oppfordrer til å ta kontakt

– Hvor mye må en betale for en molo?

– Det er jo ingen bindinger, slik at jeg kan selge til hvem som helst. Jeg har ikke satt noen pris. Jeg vil lytte til alle bud, og selge til høystbydende. Noen har allerede tatt kontakt som er interessert, men jeg oppfordrer alle som kan være interessert ta kontakt med meg, sier Wiik.

– Det ville være synd om denne moloen bare ble liggende der som en blindtarm, avslutter Wiik.

Ikke kommunens oppgave

Men Salangen kommune ønsker ikke å overta en hel molo.

– Dette brevet ble lagt fram i forrige kommunestyremøte som en referatsak. Men ingen tok til ordet for å behandle denne forespørselen som en sak. Dette dreier seg om å drifte og ha vedlikehold av moloen. Og som vi også har sagt tidligere ser vi ikke dette som kommunens oppgave. Men samtidig håper vi at noen andre ser muligheter for å utvikle moloen. Det er bedre om en bedrift tar på seg dette for å tjene penger, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

Moloen er utskilt på eget gårds- og bruksnummer og er ikke pantsatt. Det betyr at eiendommen fritt kan selges fra konkursboet.

HØYSTBYDENDE: – Jeg har ikke satt noen pris. Jeg vil lytte til alle bud, og selge til høystbydende, sier bobestyrer Kjartan Wiik. Foto: Privat