Årets museum: – En stor ære å bli nominert

Sør-Troms Museum kan bli årets museum i Norge. – Bare det å bli nominert er en stor ære, sier avdelingsleder Frode Hansen ved regionmuseet på Sjøvegan.

NOMINERT: Avdelingsleder Frode Hansen sier at bare det å bli nominert til denne prisen er en stor ære. Det hele skal avgjøres under Det nasjonale museumsmøte 18. april.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Årets museum er en nasjonal museumspris som deles ut årlig i forbindelse med Det nasjonale museumsmøtet. Målet med prisen fra Norges Museumsforbund er å påskjønne godt museumsarbeid og å inspirere museer til innovativ og nyskapende virksomhet av høy kvalitet. De to andre nominerte er Blaafarveværket og Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

– De tre nominerte institusjonene er hver på sitt vis innovative fyrtårn og aktører med tydelig profilering rundt kjernefelt i museumsdriften. Alle har lenge vært i kontinuerlig fornyelse mot nye mål, skriver sekretær Liv Ramskjær på vegne av juryen