Det er Flakstadvåg laks AS og Akvafarm AS under eier Brødrene Karlsen som er kjøpere av Husøys nye båt. Daglig leder i Akvaprins AS, Rolf-Bjørnar Tøllefsen, sier det var en nødvendig og viktig investering.

– Det er en betydelig investering i selskapet. Vi går fra tre til ti arbeidsplasser, så vi får opp enheten en del. Det betyr mye og det er viktig å skape gode arbeidsplasser og få større aktivitet, sier Tøllefsen til Folkebladet.

Avlusingsystem

Utviklingen i sjømatnæringen går fort, og dermed måtte også Akvaprins følge på, forklarer Tøllefsen.

– Alt blir større - også massen til selskapene. Massene i laks- og smoltproduksjon øker, og gammelbåten tok for lite med seg. Det som også er nytt er at den nye båten har et skikkelig avlusingssystem om bord som skal utføre dette oppdraget, det kunne ikke den forrige båten, sier Tøllefsen.

Videre sier Tøllefsen at det er viktig å håndheve mattilsynets regler når det kommer til avlusing og prosedyrer rundt dette.

– Mattilsynet blir bare strengere og strengere. Tidligere leide vi inn denne hjelpen, men nå kan vi utføre store deler av avlusingen selv.

Navnet

Båten heter «Victoria Lady», og viderefører dermed navnet den hadde før den fikk nye eiere.

– Båten er relativ ny og mer moderne enn gammelbåten. Det vil bli en betydeligere lettere arbeidshverdag for de ombord. Vi synes det var et fint navn på båten og fikk beholde det fra Norsk Fisketransport (NTP) som vi kjøpte båten hos. Av praktiske årsaker så er det mye mindre man trenger å gjøre, som å endre navnet på båten og alle skipsdokumenter. Dermed lar vi navnet leve videre, sier Tøllefsen.

– Hvor er gammelbåten?

– Den har vi solgt, sist jeg sjekka var den i Mallorca, så den har reist til syden, ler Tøllefsen.

BRØNNBÅT: Båten er tre ganger så stor som gamlebåten og ligger i dag i Harstad i forberedelser. Tøllefsen håper at den kan ankomme Husøy neste uke før den settes i drift.