Det hersker ingeng tvil om at ordfører Fred Ove Flakstad i Torsken er strålende fornøyd denne uka. Fergesambandet mellom Andenes og Gryllefjord på Senja har fått større ferge. Det betyr mye.

– Dette har vi ventet på! Jeg har grua meg til sesongstarten for vi vet at hvert år blir det kaos nede på fergeleie, men i år blir det noe helt annet. Fylkeskommunen har gjort en fantastisk jobb med å få på plass en ferge som jeg tror må til for å kunne trafikkere denne strekningen ordentlig, forteller Flakstad til Folkebladet.

Økt trafikk

Når Flakstad ikke er ordfører jobber han i lokalbutikken som ligger nede på fergeleia. Han har fulgt trafikken der i årevis.

– Vi ser utviklinga innen turistnæringen og den skjer fort. Det øker både i antall turister og trafikken til Senja har eksplodert de siste årene. Skal vi etterleve dette måtte vi ha større ferge.

Ringvirkninger

Flakstad sier ringvirkninger av større ferge er et bra signal ikke bare for Gryllefjord og Senja, men også for landsdelen.

– Dette vil være med på å videreutvikle Senja som reisedestinasjon, og styrke forholdet mellom Troms og Nordland med å binde nasjonal turistvei sammen på en fin måte. Det er en fantastisk reisevei mellom Bodø og Tromsø, Lofoten og Senja. Dette gjør regionen til et bra destinasjonsvalg for mange, sier ordføreren.

Helårsferge

– Hva blir det neste målet nå? Helårsferge?

– Det er ikke umulig. Vinterturismen er på vei frem, men vi vet hvor vi bor og det er værhardt om vinteren. Spesielt over Andfjorden. Så da må det ei anna ferge på plass. Men muligheten er der i fremtiden, blir etterspørselen god nok, sier Flakstad.

Fornøyd

Også reiselivsjef på Visit Senja, Dan Björk, er strålende fornøyd.

– Dette er jeg veldig positiv til og har tro på at dette blir veldig bra. Nå får vi en bedre tilgang til Vesterålen, Lofoten og Senja. Dette er jeg godt fornøyd med, sier Björk.

MS Stetind som skal gå i ruta tar 49 personbiler og har vært reserveferge. I fjor gikk den hele sesongen på strekningen. MS Skutvik som tidligere har gått over Andfjorden har hatt kapasitet for 30 personbiler.

FORNØYD: Ordfører Fred Ove Flakstad (til høyre), her med fjorårets fergemannskap, er fornøyd med større ferge. Foto: Torsken kommune