Fylkesrådet har tildelt over 1,6 millioner kroner til forskjellige friluftsaktiviteter i Troms.

– Troms fylkeskommune mottok til sammen 93 søknader fra frivillige lag og foreninger og friluftsråd på større og mindre tiltak, hvorav 80 søknader er imøtekommet med hele eller deler av søknadsbeløpet, heter det i en pressemelding fra Troms fylkeskommune.

Blant de som får støtte i Midt-Troms er Finnsnes og Omegn Røde Kors (5.000 kroner), NFU Senja lokallag (20.000 kroner), Skøelv idretts- og grendelag (17.000 kroner), Søndre Torsken idrettslag (10.000 kroner) og Torsken turgruppe (3.000 kroner).

I tillegg har flere regionale aktører som Troms Turlag fått 215.00 kroner til forskjellige tiltak, Midt-Troms Friluftsråd får 145.000 kroner til blant annet friluftsskole, friluftcamp for ungdom og isfisketur for psykisk utviklingshemmede.

- Denne støtten skal gjøre at flere innbyggere tar turen ut i nature og deltar på aktiviteter som er helsefremmende, trivselsskapende og miljøvennlige. Det store spennet i aktiviteter som får støtte viser at det foregår mye bra rundt om i hele Troms, noe som er gledelig for fylkeskommunen å se, sier Hanne Linaker (Ap) i næring-, kultur- og helsekomiteen i pressemeldingen.