I september er det 30 år siden Rema 1000 etablerte seg i Bardu. I 1988 kom butikken som i dag ligger i industriområdet utenfor sentrum av Setermoen.

– Jeg har de siste to-tre årene jobbet med et ønske om å kunne flytte butikken inn til sentrum av Setermoen, sier regiondirektør i Rema 1000 Ronny Repvik.

– Dette fordi vi har lyst å være med å bidra til at handelen skal flytte seg inn mot sentrum. Det er positivt for oss i Rema 1000, og det er positivt for andre bedrifter og næringer som ligger i sentrum, sier Repvik.

Han påpeker at ved å samle handelen i sentrum vil bedriftene kunne dra vekselvirkninger av hverandre, da kundene ofte stikker innom flere steder når de først tar turen inn til sentrum.

Kjøpt Meierigården

Etter å ha jobbet flere år med planene har Rema 1000 nå lyktes med å sikre seg en avtale med Meierigården i sentrum av Setermoen.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med gårdeierne i Meierigården, sier Repvik.

Han sier de vil rive dagens bygg på Meieritomta, for så å bygge opp en ny og moderne Rema-butikk.

– Målet er at bygget skal stå klart i løpet av 2019, sier Repvik.

Og rivingen starter allerede om noen måneder.

– Ja, vi satser på at vi får begynt før sommeren i hvert fall, sier Repvik.

Regionsjefen påpeker at de ikke skal ha to Rema-butikker på Setermoen, men at de altså flytter den gamle med alt av personell inn i den nye butikken i sentrum.

Styreleder og daglig leder i Meierigården AS, Birger Klausen, og daglig leder i Midt-Troms Møbler AS, Trygve Inge Engen, eide begge 50 prosent av aksjene hver i Meierigården A/S.

- Flott med ny Rema-butikk i sentrum

Klausen sier de valgte å selge aksjene til Rema 1000 da de likte tanken om en ny og moderne butikk i sentrum.

– Vi har hatt bygget siden 1987, og det trengtes masse vedlikehold for å kunne drifte det videre. Derfor var det like greit å kvitte seg med det. Dessuten blir det veldig bra med en Rema-butikk der, som også var grunnen til at vi valgte å selge det til Rema 1000. Det blir flott med en ny og moderne butikk i sentrum, sier Klausen.

Han forteller at det i dag er Midt-Troms Møbler samt traktorverksted og en entreprenør i første etasje av bygget. I andre etasje er det to leiligheter og fire hybler og i tredje etasje syv hybler.

- Mye står tomt da vi visste at vi skulle selge, men de resterende leietakerne skal ut i løpet av måneden. Bygget skal være tomt innen utgangen av april, sier Klausen.

Han eier også næringsbygget Diamanten som ligger rett over veien for Meierigården.

– Jeg ser veldig positivt på det når flere plasserer seg i sentrum. Flere kommer hit for å handle og eiendommene blir også mer attraktive, sier han.