Martin Ness fra Finnsnes var på hurtigbåtkaia og skildrer litt av et syn da fortvilte reisende skulle ta seg ombord i båten ved å gå utenom den stengte terminalen.

– Det var nesten komisk å se på. Folk lurte på hvordan de skulle komme seg ombord i båten, noen gikk rundt terminalen på øversiden, andre grunnet seg vei langs sjøsiden og det så ut som om mannskapet på båten var veldig fortvilet for de ikke fikk kontroll over situasjonen. Det var panikk der nede og folk lurte på om de i det hele tatt fikk være med båten, sier Ness til Folkebladet.

Ekstrarute

Grunnet liten kapasitet på båtene som er satt inn for MS Fløyfjell og MS Kistefjell som er ute av drift på grunn av reprasjoner, ble det satt inn en ekstra avgang som skulle ta med de reisende som ikke fikk være med den ordinær ruten.

Ekstraruten ble satt opp med avgang fra Finnsnes 21.15.

Koordinering

Ness sier dette er dårlig koordinering av terminalen og Troms fylkestrafikk.

– Jeg har reist mye med båten til Tromsø, men har aldri opplevd lignende. Heldigvis var det ikke så mange reisende, men det var veldig uoversiktlig og dårlig koordinert, sier Ness.

Han sier det var positivt at det ble satt inn ekstra båt, men også personer som skulle av båten støtte på problemer.

– De hadde jo med en eldre dame som skulle gå i land. Da måtte de bakke til Lund-kaia så hun skulle få gå i land, sier Ness.

Beklager

Daglig leder i Troms fylkestrafikk Kurt Bones, sier det er beklagelig at terminalen på Finnsnes ikke fikk beskjed om å holde lengre åpent.

– Terminalen stenger etter siste avgang i 18-tiden på hverdager, så de burde selvfølgelig fått beskjed om den ekstra avgangen i går kveld slik at de kunne holde åpent. Det er bare å beklage, sier Bones.

Videre forteller han at Troms fylkestrafikk skal følge opp rutinesvikten.

– Mannskapet fikk folk i land da fartøyet hadde en ekstra landgang om bord og gav oss beskjed om det som hadde skjedd, men terminalen burde fått beskjed om den ekstra avgangen. Dette er en rutine som vil bli fulgt opp, avslutter Bones.

Daglig leder i Troms fylkestrafikk Kurt Bones beklager at terminalen på Finnsnes ikke var åpen tirsdag kveld. Foto: Privat