Midt-Troms vil bli rammet ved eventuell streik

LO og YS varsler storstreik. I Midt-Troms er Finnfjord AS en av bedriftene som riskerer å bli rammet.

Rammes Dersom det blir streik, er Finnfjord AS en av bedriftene i Midt-Troms som rammes.   Foto: Stian André Lund

nyheter

– LO konstaterer at det ikke har vært mulig å komme fram til en løsning, og begjærer dermed den frivillige meklingen avbrutt, annonerte  LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Dermed er det varslet streik fra og med 8. april. Det er i den anledning meddelt plassfratredelse for 28.900 arbeidstakere for LO sin del. YS har meddelt plassfratredelse for 6.000 arbeidstakere.

– Vi forhandler om viktige saker for våre medlemmer, og derfor forbereder vi oss også til streik dersom vi ikke skulle bli enig. På bordet ligger våre krav om en mer rettferdig pensjon og bedret kjøpekraft, og også krav knyttet til reise, kost og losji for utsendte arbeidstakere.

På lista over de som er tatt ut til en mulig streik er blant annet bedrifter innen renhold, transport, industri, bygg, heisfaget og frisørfaget. Lokalt for Midt-Troms er blant andre hurtigbåtruta mellom Harstad og Tromsø rammet. Det samme er Norturas avdeling i Målselv og Finnfjord AS.

Tvungen mekling hos Riksmekleren starter onsdag 4. april, med frist midnatt 7. april. Fører ikke meklingen fram, kan det bli storstreik fra og med 8. april. Det blir i tilfelle den første storstreiken i privat sektor siden 2000.