I desember 2017 sendte etterforskerne i Sjøvegan-drapet en ny rettsanmodning til tyske myndigheter. De ønsker å snakke med flere personer der som kan vite noe i den snart 20 år gamle drapssaken.

Fått svar fra Tyskland

Nå har de fått svar fra Tyskland.

– Ja, vi har fått de svarene vi er ute etter så langt, og har en dialog med politiet i Tyskland. Vi skal ta en beslutning om det er ting ved dette sporet å gå videre med, sier etterforskningsleder og politioverbetjent, Katrine Grimnes.

– Kan det bli aktuelt å reise til Tyskland?

– Det er ikke tatt en beslutning om vi skal det, men det er ikke umulig, sier hun.

– Hva skal dere i tilfelle gjøre i Tyskland?

– Det kan jeg dessverre ikke kommentere, svarer Grimnes.

– Vi skal gjøre oss ferdig

Politiet har tidligere sagt at etterforskningen skal evalueres 1. april 2018.

– Vi som har holdt på fortsetter å jobbe med saken, vi blir fire etterforskere som fortsetter å jobbe med saken ved lensmannskontoret i Salangen. Det er ikke satt noen sluttdato for etterforskningen, vi skal gjøre oss ferdig, sier Grimnes.

– Kan du si noe om hvorfor dere fortsetter?

– Som vi tidligere har sagt skal vi være helt sikre på at alle steiner er snudd i denne saken, svarer Grimnes.

En viktig gjennomgang

Politiet har digitalisert materiale i saken. Blant annet dreier det seg om omkring 900 tips og 3.000 rundspørringer. Dette materialet blir nå bearbeidet av dataprogrammer for å finne nye spor og sammenhenger.

– Vi holder nå på å gå gjennom alt materiale. Vi har også bistand fra analysefolk i egen enhet. Vi mener denne gjennomgangen er viktig, vi føler vi får en veldig god oversikt, sier hun.

– Er flere sjekka ut av saken etter dette arbeidet startet?

– Ja, vi har sjekka ut personer av saken, såkalte alibikandidater, folk som tidligere har vært mistenkt eller straffa for for eksempel grov vold, sier hun.