I slutten av februar annonserte Lenvik kommune at ungdomshuset i Ørneheimen skal selges, og at frivillige lag og foreninger i den anledning gis anledning til å kjøpe huset. Fristen for å melde sin interesse ble satt til 18. mars. Innen denne gikk ut hadde seks interessenter meldt seg. I tillegg meldte ytterligere en interessent seg etter at fristen var gått ut.

At Ørneheimen skal selges har tidligere vekket sterke reaksjoner. Det ble tidlig slått fast at frivillige organisasjoner skulle ha førsteprioritert til å få kjøpe bygget.

Kommunalsjef Rune Hoholm i Lenvik kommune synes responsen har vært god.

– Jeg hadde egentlig ingen formening om hvor mange som kunne ha interesse for bygget, men jeg visste at noen kom til å melde seg. Sju interessenter er egentlig et bra høyt antall, sier han.

Informasjonsmøte

De sju som har meldt sin interesse er Impuls Fritid, Pinsemenigheten, NMK Midt-Troms, Husflidslaget, LHL, FIL Turn og Lions Club.

– Hva er prosessen videre?

– Prosessen videre er først å sjekke hvor reell interessen som er meldt er, altså om noen reellt er interesserte i å kjøpe bygget. I tillegg er det flere parallelle løp som går, blant annet at vi får takst på bygget for å kunne vite dets reelle verdi, sier Hoholm.

Onsdag skal kommunen møte interessentene for å informere om bygget.

Tilbake til kommunestyret

Viser det seg at ingen av de som har meldt sin interesse faktisk ønsker å kjøpe bygget, kan det likevel bli solgt. I så fall blir det snakk om salg ute på det åpne markedet.

– Vi må til syvende og sist tilbake til kommunestyret for deres beslutning i saken, sier Hoholm.

– Når kan det forventes at en sak legges frem for kommunestyret?

– Det er en del formaliteter som må sjekkes ut, men jeg tipper at det kommer en sak i kommunestyret i junimøtet, sier Hoholm.

Noen interessenter har forespurt kommunen om prisen for Ørneheimen. Beslutning om pris er imidlertid ikke tatt ennå.

For øvrig har Lenvik kommune tidligere opplyst at driftsutgiftene for Ørneheimen i 2016 var på rundt 136.000 kroner, hvor strøm var den største kostnadsposten med 78.000 kroner.

Formaliteter: Rune Hoholm sier at det er mange formaliteter som må sjekkes ut.