Troms

19.03

Nordkjosbotn/trafikkontroll: UP har avholdt kontroll. Resultat: 34 forenklede forelegg på fart, to førerkortbeslag, en på antall prikker og en på 87 km/t i 60-sone. Tre forenklede forelegg for bruk av mobil.

18.18

Kåfjord/skred: Melding om skred i Lilledalen, mistanke om at det går spor inn i skredet. Luftambulanse, 339 skvadronen samt flere frivillige redningsressurser varslet.

Oppdatert melding: Luftambulansen har vært i området og gjort søk, flere spor inn og ut av to skred som er gått i området, det er også spor oppe på skredene, dette tyder på at det er gamle skred. Aksjonen avblåses.

15.51

Finnfjordbotn/skadet person: Folkehjelpa er sendt til Mevatnet i Finnfjordmarka for å bistå skadet person med mulig lårhalsbrudd.

Oppdatert melding kl. 16.32: Den skadde er overtatt av ambulanse.

15.47

Tromsø/snøskred: Melding om snøskred i Sørtinden, svært bratt på stedet, lavinehund sendes ut med luftambulansen for sjekk av skredet.

Oppdatert melding kl. 16.08: Luftambulansen har vært og gjort spredt søk på Sørtinden i Tromvik. Ingen indikasjon på at personer er tatt i skredet. Avsluttes.

15.13

Kvaløya/snøskred: Melding om at et skred har gått i Storelvdalen. Ingen tegn til spor inn/ut av skredet. Luftambulansen flyr til stedet for vurdering.

Oppdatert melding kl. 15.41: Luftambulansen har vært på stedet, ingen spor inn i området som gir grunn til bekymring. Stort skred. 200 meter bredt, 250 meter langt og ca. 3-4 meter dypt. Vi konkluderer med at ingen er tatt i skredet og avslutter.

14.47

Harstad: Politipatrulje har avholdt fartskontroll i 60-sone ved Sørvik. 20 forenklede forelegg ble utstedt. Høyeste hastighet var 69 km/t.

11.22

Berg kommune, Husfjellet: Lite snøras/skavelbrudd, utløst av skilpere, ingen personer tatt i skredet.

05.55

Tromsø: Beruset mann i 40-årene ble påtruffet i sentrum i natt. Han var ute av stand til å ta vare på seg selv. Innsatt i arrest.

05.54

Tromsø, Stakkevollan: Beruset kvinne i 60-årene var uønsket i leilighet. Innsatt i arrest etter å ha vært til kontroll på legevakta pga beruselsen.

Nordland

03.17

Bodø: En person bortvist fra Bodø sentrum til kl. 0800. Bortvist da han flere ganger «yppet til bråk».

22.12

Svolvær: Politiet fikk melding om nødraketter som var skutt opp i Svolværmarka. Røde Kors og Sea King kalt ut for søk. Undersøkelser viste at det dreier seg om såkalte kinesiske lykter, ikke nødraketter. Aksjonen avsluttes.

Finnmark

22.06

Kirkenes: Politiet har innbrakt en bruset mann, 58, på grunn av ordensforstyrrelse ved en offentlig institusjon. Han blir satt i arrest og anmeldt for lovbrudd.

21.11

Alta: Politiet har, sammen med Statens Naturoppsyn, gjennomført scooterkontroll i et hytteområde sørøst for Alta. Resultat: 20 kontrollerte, fire anmeldelser for kjøring utenfor løype, et forenklet forelegg for ikke påmontert skilt, to gebyr for manglende bruk av hjelm og ett gebyr for ikke å ha medbragt førerkortet.

Norge

Savnet 50-åring funnet i god behold i Vestfold

Vestfold: En 50 år gammel kvinne som ble meldt savnet søndag kveld ved Viddaseter i Vestfold, ble funnet i god behold mandag morgen. olitiet i Vestfold bekrefter på Twitter at kvinnen er funnet innendørs på en hytte ved Presteseter litt nord for søksområdet. Det var en Røde Kors-patrulje som fant henne, melder NTB.

Ungdommer slo politifolk i Oslo

Oslo: Flere politifolk ble slått av en gjeng med ungdommer da de ville hindre et slagsmål i Oslo sentrum natt til mandag. Les mer her.

Verden

Minst fire omkom i syklon på Fiji

Minst fire personer er døde etter at den tropiske syklonen Josie rammet den lille øystaten Fiji sør i Stillehavet, melder lokale medier. Mer om saken her.

SOHR: IS drepte 19 regimesoldater øst i Syria

IS-krigere har drept minst 19 regimevennlige soldater i en rekke angrep øst i Syria, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Den London-baserte gruppa opplyser søndag kveld at angrepene har funnet sted i og rundt småbyen Albu Kamal det siste døgnet.

Den ytterliggående islamistgruppa IS har i stor grad blitt nedkjempet siden opprørerne erobret store områder i Syria og Irak i 2014. Men IS-opprørere klamrer seg ennå fast til små lommer øst i Syria og har fortsatt evne til å utføre blodige angrep.

Albu Kamal ligger nær grensa til Irak og var i lengre tid bastion for ekstremistgruppa. I slutten av 2017 ble IS drevet ut av byen under en russiskstøttet militæroffensiv, melder NTB.