Heisen blir levert i mai, og skal gjøre det mulig for verkstedbedriften å ta på land båter opptil 140 tonn og 70 fot for puss og vedlikehold.

– Vi ser virkelig fram til å ta heisen i bruk. Det har lenge vært en hemsko for oss at vi ikke har kunnet tilby kundene våre å ta båtene på land. Så dette er noe både vi og våre kunder har ventet på, sier daglig leder Ståle Richardsen.

- God etterspørsel

Han sier at de første kundene allerede har bestilt plass for ilandsetting.

- Er dere fullbooket allerede?

- Vi er ikke fullbooket, men etterspørselen etter denne tjenesten er god. Vi har blant annet de seks oppdrettsbåtene til NRS (Norway Royal Salmon) som kunder, og vet at de kommer hit. Fiskerne går også og venter på at vi skal få heisen på plass.

Med det at kundene våre kan ta vårpussen på skroget og gjøre arbeider under vannlinja her, så åpner det seg for at vi kan få annet arbeid også og øke oppdragsmengden totallt sett for verkstedet. Så dette blir spennende, sier Richardsen.

Flere båter på land samtidig

Den italienskproduserte båtliften er utstyrt med åtte svingbare hjul. Båtene kan heises på land og kjøres i kranen til oppstilling på bedriftens område. Med dette kan flere båter stilles opp på land samtidig, bare begrenset av tilgjengelig areal.

– Båtlift er sånn sett en bedre løsning enn en tradisjonell slipp. Men det er dyrere, sier Richardsen.

- Nødt å fornye oss

- Hvordan ser du for deg å forsvare en investering til 10 millioner kroner?

- Vi håper investeringen skal gi oss et konkurransefortrinn og at det skal gå bra. Til nå har vi måttet henvise kundene våre til andre verksteder, og det har vi tapt penger på. Skal vi være med i dette gamet, er vi nødt til å fornye oss. Ellers kan vi bare pakke sammen.

Botnhamn Sveis jobber nå for fullt med å bygge ut og tilpasse kaia med en 20 meter lang og 12 meter bred huk for å kunne ta i bruk den nye liften. Selve liften blir levert med lastebiler fra Italia, og italienerne skal selv montere og prøvekjøre den når de kommer til Botnhamn.

- Skal vi henge med i gamet er vi nødt til å fornye oss, sier daglig leder Ståle Richardsen i Botnhamn Sveis. Foto: Vidar Bjørkli