– I påsken lengter nordmenn både etter norsk fjell og natur, og etter varmen fra de første solstrålene. Det gjenspeiler seg også på tallerken i norske hytter og hjem, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare i en pressmelding.

Hun sier at det kan se ut som stadig flere er mer opptatt av at også feriene skal være sunnere.

Mindre smågodt

– I fjor så vi at flere dagligvareaktører solgte langt mindre smågodt enn tidligere år, men snarere satset på sunt smågodt som frukt og grønt, sier hun.

Nordmenn er fortsatt opptatt av å servere tradisjonelle middagsretter i påskeuka.

– Påsken er gjerne starten på grillsesongen, og da er pølser en selvskreven rett. Nortura anslår at vi kommer til å sette til livs hele 16 millioner grillpølser i løpet av påskeuken! Dette er langt flere enn vi spiser en vanlig uke.

Må ha lam

– For nordmenn flest blir det ikke påske uten lam på middagsbordet. Dagligvarebransjen lanserer stadig flere produkter med lam, og Nortura anslår at rundt 550 tonn lam havner på tallerkenen i løpet av påsken. Det tilsvarer rundt 30 tusen lam, forteller Størksen.