Det var tidlig på ettermiddagen lørdag at et finsk turfølge ble tatt av et snøras ved Storskredhaugen i Tamokdalen, skriver avisa Nordlys.

Det er Aadne Olsrud, som er skredobservatør for NVE i Tamokdalen, som har lagt ut obervasjonen på regobs.no.

– Hørte drønn

Til Nordlys forteller han:

– Storskredhaugen er et relativt trygt område uten store skredbaner. Turfølget fulgte ryggen oppover, og hørte kraftige drønn. Så gikk skredet, og tok med seg fire personer noen titalls meter nedover fjellsiden.

Alle fire skal delvis ha blitt begravet i snømassene.

- Én av dem var på et tidspunkt helt under snøen, men var oppe i overflaten da skredet stoppet. Han har truffet noen trær på vei ned, og hadde muligens bristet noen ribbein, sier Olsrud.

Lettere skadet

regobs skriver han at en av personene skal ha pådratt seg lettere skader i skredet, og ble underøkt av lege for mulig ribbensbrudd.

De fire skituristene skal ha gravd hverandre løs fra snøen, og kom seg ned fra fjellet på egenhånd.

Politiet har ikke blitt informert om denne hendelsen i Tamokdalen.

Operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt ber folk om å si fra om at det har gått skred, selv om mennesker eventuelt er berget ut eller om ingen ble tatt av snømassene.

– Må si fra

– Vi er avhengig av at folk sier fra om skred, slik at vi kan registrere dem og holde oversikten. Hvis ikke så risikerer vi at noen kommer mange timer senere og tror at skredet er ferskt, slik at vi setter i gang en unødvendig og risikabel redningsaksjon i fjellet, sier Nilsen til Nordlys.

Han legger til at det er bedre å ringe én gang for mye enn én gang for lite.

Troms politidistrikt fikk melding om seks skred i fylket lørdag, blant annet ett på Senja.

(Se miniserien Skredskolen under)