18. januar ble selskapet Husøy Hotell AS med en aksjekapital på 300.000 kroner registrert i Brønnøysundregistrene. 21. mars gjorde Tøllefsen en ny registrering; denne gangen Husøy Hotell Eiendom AS med en aksjekapital på 200.000 kroner.

Når planen er ferdig, vil vi være klar til å sette inn trykket for fullt for å få inn investorer, sier Rolf Bjørnar Tøllefsen.

– Hehe, det vet jeg ikke. Jeg håper imidlertid på byggestart så fort som mulig. Helst skulle jeg gjerne sett at Erna kunne lagt ned grunnsteinen når hun kommer til Husøydagene i sommer, men det kan vel holde hardt. Etter at grunnsteinen er lagt vil det gå et par år til hotellet kan åpne dørene, sier Tøllefsen som gleder seg til det skjer.

– Dette er et spennende prosjekt som blir å gavne hele Nord-Senja. Selve hotellet vil kunne generere rundt 50 arbeidsplasser, og det viktige er at dette blir andre arbeidsplasser enn fiskeri. I tillegg kommer arbeidsplassene som vil poppe opp i tilknyttede virksomheter, som firmaer som kan ta turistene med ut på nordlyssafari, fjellturer, kajakkpadling og fisketurer på Klakkan, for å nevne noe.

I så måte gleder det meg å høre at stien til Segla kan bli autorisert som Nasjonal turiststi, og at det er planer om å anlegge sherpatrapp til toppen. Jeg håper også det går i orden med havneplanene i Fjordgård. Det vil passe perfekt å kunne lande der når vi kommer med turister over fjorden fra hotellet, sier Rolf-Bjørnar Tøllefsen.

Rolf-Bjørnar Tøllefsen håper på byggestart så fort som mulig. Foto: Maria Holm Simonsen