Med stort og smått var det i år 237 påmeldte til den tradisjonsrike og familievennlige isfiskekonkurransen. Det er en nedgang fra i fjor, da 319 deltok.

- At færre tok turen til Andsvatnet i år kan jeg godt forstå når jeg hører hvor mye det har snødd rundt omkring. Mange har sikkert sett med skepsis på å tilbringe dagen her. Men hadde de kommet hit ville de opplevd oppholdsvær. Vi har ligget i et sjikt uten nedbør i hele dag, sier Kåre Støverstein i Andsvatn grende- og utmarkslag, som arrangerer den årlige isfiskekonkurransen i påsken.

De satser på å lage et arrangement som er økonomivennlig og som passer for familier med unger. Støverstein sier at i år var 80 av deltakerne barn under 16 år. Resten var fordelt halvt om halvt mellom damer og menn.

- Vi var litt uheldig med isforholdene, mye vann sprutet opp når vi boret hull og det førte til overflatevann. Så noen ble våte på beina. Fisket var heller ikke det beste. Kun åtte fisker ble innveid, hvorav den største på 517 gram ble premiert med 1.500 kroner. Etter at fiskene var premiert, trekte vi resten av premiene på inngangsbilletten. Vi hadde mange fine premier, takket være rik sponsing fra det lokale næringslivet. Også fire paller ved ble trukket på inngangsbilletten.

Summa summarum må vi si oss fornøyd med arrangementet. Det viktigste er at folk koser seg, sier Kåre Støverstein.