Det skaffet ham førstepremie i voksen fiskeklasse som var ei grillhytte til over 27.000 kroner i isfiskekonkurransen på Rostavatnet.

De andre fiskerne som var i nærheteren av Lars stimlet hurtig rundt ham da de skjønte at det var noe stort i gjære der Tromsømannen sto.

– Du verden, dette hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få oppleve, kommer det fra Lars som var et eneste stort smil der han holdt laksen som enda gjorde sine siste sprell. Da en av vaktene kom til og fikk veid den noe magre laksen viste vekta 1,316 kilo.

Rekord under konkurransen

– Etter det jeg har hørt er det aldri tatt en så stor fisk her på vannet under denne fiskekonkurransen, så jeg er jo veldig spent på om dette vil holde. Men vet jo aldri, men det er lov å håpe, sa Lars da en knapp halvtime gjensto av konkurransen. Og holdt gjorde det - Lars kunne under premieutdelingen utenfor Rostadalen Camping gå fram og hente beviset på at han nå har vunnet en grillhytte.

– Hva jeg skal gjøre med den og hvor den eventuelt skal stå, se det må man jo se på etterhvert. Uansett var dette ubegripelig artig, sa Lars som i mange år har vært en fast gjest på Rostavann i påsken, og har deltatt i Rostavannspilken fire ganger tidligere.

876 fiskere deltok på torsdag

Med litt ekkel vind på vannet var det likevel 876 fiskere i aksjon under Rostavannspilken som i år ble avviklet i regi av UL Freidig for 22. gang. Denne gangen foregikk fisket rett utenfor Rostadalen Camping, og det ble fisket totalt tett over ti kilo fisk, noe man er godt fornøyd med.

Og det ble altså dagen der Tromsø dominerte på resultatlistene. Tromsøkvinnen Karin Andersen som tidligere har vunnet en aluminumsbåt under Rostavannspilken, presterte denne gangen å vinne torsdagens topp-premie - en snøskuter til 174.500 kroner.

– Jeg har aldri kjørt en snøskuter og kommer neppe til på kjøre denne heller. Dert blir nok til at vi selger den, sa hun til Folkebladet.

Og i barneklassen ble det nok en seier til Tromsø da Jespen Engstad vant førstepremien på 5.000 kroner.