God stemning i hundremeterskogen:

Heiv seg ut i påskesnøen

En ny verden åpnet seg for gruppa med bosatte flyktninger som fikk boltre seg i snøen på Finnsnes.

Tautrekking: Innsatsen var upåklagelig da tautrekkingskonkurransen gikk av stabelen.   Foto: Anne Grete Normann

De fikk se at snøen kan brukes til noe positivt, og ikke bare er et problem

Anne Grete Normann
nyheter

Det var flyktningstjenesten ved Senter for læring og integrering (SLI) som tirsdag tok med seg en gruppe bosatte flyktninger til hundremeterskogen på Finnsnes. Målet med turen var å demonstrere hvordan tradisjonelle påskeaktiviteter i Norge foregår.

– Vi snakket først om hvordan vi i Norge prøver å være ute med familien i påsken. Da vi skulle utføre dette i praksis var det litt huffing noen syntes det var mye snø ute og trodde det kom til å bli tungt. Da vi kom oss på plass i hundremeterskogen var imidlertid det fort glemt, forteller fagleder Anne Grete Normann.