Første oktober i fjor flyttet Ina-Marie Antonsen inn på et kontor på treningssenteret Kick på Finnsnes. Nå stiller Midt-Troms folket seg i kø for å få nye bryn hos jenta fra Lavangen.

– Det er kjempepopulært med bryn og det gjelder for alle aldre egentlig. Det har tatt helt av rett og slett og jeg har nå venteliste for folk som vil ha time så jeg er godt fornøyd med responsen etter at jeg åpnet, smiler Antonsen.

Frisør

Opprinnelig er Antonsen utdannet frisør, men når kroppen sa stopp, utviklet hun seg videre i kosmetikk-faget.

– Det koster og jeg har virkelig satse. Jeg visste ikke at trenden med bryn skulle bli så stor da jeg forlot frisøryrket, det var en sjanse jeg tok. Jeg har bodd i Oslo og Tromsø og der er markedet så mye større, derfor er det mye lettere å satse der. Men frem til nå har satsingen bare vært en fordel for meg, så jeg håper jo det fortsetter slik, sier Antonsen.

– Hvor interessert er de i Midt-Troms på permanent make-up og microblading av bryn?

– Det er et voksende marked og jeg tror jeg er den eneste på Finnsnes som gjør dette. Så jeg har nok en kjempefordel med å være først ute, så det har jo vært populært over lengre tid, men det har bare eksplodert, sier Antonsen.

Naturlig

Før skulle de være tynne, nå er det fyldig og naturlig som gjelder.

– Når jeg startet var det mest microblading som er en behandling som varer i seks måneder til et år. Men nå er det permanent make-up som er det store. Før kunne man ikke gjennomføre dette med hårstråteknikk, men det kan gjøres nå. Så det ser veldig naturlig ut. Tidligere var det jo tynne bryn, nå skal det fylles ut, smiler hun.

Hjem

Selv om hun har salong og jobber fra Finnsnes, er hun ofte hjemme i Lanvangen. Hun er glad for å kunne komme hjem med mer erfaring og kunne «gi tilbake».

– Responsen på at jeg har flyttet «hjemover» har vært stor. Spesielt når jeg er hjemme i Lavangen og jobber der noen helger. Det er stor pågang og skriker etter behandling rett og slett. Folk ser at man har vært andre steder å hentet kunnskap og erfaring. Så har jeg blitt eldre og kommer tilbake med dette. Det håper jeg folk sitter pris på, smiler Antonsen.

Det er veldig populært med permanent make-up hvor brynene blir tatovert. Foto: Carina Hansen
Salongen «Beauty by Ina» ligger inne på treningssenteret Kick sine lokaler. Foto: Carina Hansen