Tre personer var involvert i ulykken, alle i samme kjøretøy. De ble sendt til Harstad sykehus for sjekk, men skal ikke ha blitt alvorlig skadet.

Nektet innsyn i responstid - les saken her.

– Over en time er for mye

Nok en gang viser det seg at folk i utkantene av politidistriktet må beregne lang ventetid før politiet når fram til åsteder.

– Vi ønsker selvfølgelig å ha en like god beredskapssituasjon som resten av distriktet. Å vente lengre enn en time på politiet er for lenge. Jeg forventer fremover at patruljene ikke har lengre å kjøre enn fra Setermoen der hovedstasjon for politiet skal ligge. Da bør de være fremme på under en time, sier Ibestad-ordfører Dag Sigurd Brustind.

Må mangedoble ressursene

– Men samtidig er dette en klar forbedring i forhold til tidligere. Da vi lå under Narvik ventet vi både to, tre og fire timer før politiet kom fram, sier han.

Lensmann Andreas Nilsen ved Målselv lensmannskontor kan ikke love forbedringer.

– Må folk i utkantene regne med å vente så lenge på politiet?

– Uansett vil det gå lang tid til Ibestad. Går vi 20 år tilbake i tid hadde vi hjemmevakt i Salangen. Den gangen kunne vi kanskje klart det i løpet av en times tid. I dag er det en annerledes vaktordning. Vi rykker ut på mange flere oppdrag enn tidligere fordi vi er på jobb hele tiden. Det betyr at det enkelte ganger blir lengre utrykningstid enn hva vi ønsker. Det er ikke mulig å gjøre noe med det uten å mangedoble de ressursene politiet har i dag. For å gjøre noe må vi i tilfelle gjøre en voldsom bemanningsøkning. Det blir et samfunnsøkonomisk spørsmål om en skal bruke ekstremt mye ressurser på å få korte utrykningstider i hele Midt-Troms, sier Nilsen.

Annerledes beredskap

– Vi må erkjenne at politiet ikke kan komme like fort fram som brann og ambulanse. Det er fordi vår beredskap er annerledes. Da vil man oppleve i gitte situasjoner en litt lengre responstid på enkelte oppdrag. Slik vil det også være fremover. Men faktum er at vi kommer med samme kapasitet uansett oppdrag. Det handler ikke bare om å komme fort fram, det handler også om å løse oppdraget, sier han.

– Men en time og et kvarter er veldig lenge å vente i en kritisk situasjon?

– Ja, det er helt opplagt. Denne gangen var patruljen på Bardufoss på et tidspunkt det var to patruljer på jobb. Det er også en krevende vei å kjøre utrykning til Ibestad, sier Nilsen.